Bombalı eylem hazırlığındaki 3 PKK’li yakalandı

Bombalı eylem hazırlığındaki 3 PKK’li yakalandı

Suriye'den bombalı eylem yapmak için Türkiye'ye gelen 3 PKK’li, MİT ve jandarmanın ortak operasyonuyla Mardin'de yakalandı.

Alınan bilgiye göre, jandarma ve MİT'in müşterek yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucu Suriye uyruklu 2 şahsın Türkiye’ye patlayıcı madde ile geçiş yaptığı ve büyükşehirlerde AVM, pazar yerleri gibi vatandaşın yoğun olarak bulunduğu alanlarda bombalı eylem hazırlığında oldukları, yine Suriye uyruklu bir şahsın evinde gizlendikleri tespit edildi.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı jandarma özel harekat ve komando timleri  tarafından G.E.E isimli Suriye uyruklu şahsın ikamet ettiği eve gece yapılan operasyon sonucu Suriye uyruklu M.N ve E.T. isimli şahıslar ile birlikte 2 adet sırt çantası içerisinde yaklaşık 15 kilogram plastik patlayıcı madde, 4 adet ateşleme anahtarı, 4 adet elektrikli fünye, 2 adet hafıza kartı, 4 adet 9 voltluk pil ile yakalandı.

Ayrıca şahısların üzerinden çıkan 3 adet cep telefonuna da el konuldu.

Ele geçirilen patlayıcı maddenin yapılan incelemesinde tahribat gücünün çok yüksek olduğu, patlatılması halinde 3 katlı bir binayı kullanılamaz hale getirecek güçte olduğu belirlendi.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınan 3 şahsın jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği, delil niteliğindeki malzemelerinin muhafaza altına alındığı ve diğer malzemelerin ile ise kontrollü bir şekilde imha edildiği bildirildi.

İLKHA


Bombalı eylem hazırlığındaki 3 PKK’li yakalandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.