Borçlarda yapılandırma oranı yüzde 80 oldu

Borçlarda yapılandırma oranı yüzde 80 oldu

SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca, Torba Yasa kapsamında yapılandırılacak borçlar ve uygulamalarında yüzde 80 oranına ulaşıldığını kaydetti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Erhan Karaca, Bursa'da Torba Yasa'dan yararlanmak isteyenler ve başvuruları ile ilgili bilgi verdi.

 

Bursa'da 6 bin 552 Sayılı Torba Yasa kapsamında yapılandırılacak borçlar ve uygulamalarında yüzde 80 oranına ulaşıldığını belirten SGK Bursa İl Müdürü Karaca, “Yasadan yararlanmak isteyen 32 bin borçlu işveren başvuruda bulunurken, 4B'lilerden ise 38 bin 462 kişi yapılandırma için başvuruda bulundu.”dedi.

 

İl Müdürü Karaca yapılandırmanın son başvuru tarihinin 31 Aralık 2014 olarak açıklandığını ve daha sonra 1 ay uzatıldığını belirterek, "Bu tarihin de hafta sonuna gelmesi nedeniyle son başvuru tarihi 2 Şubat 2015 olacak. Şu ana kadar 45 bin borçlu işverenden, 32 bin başvuru aldık. Bu oran 40 bini geçecektir. Yaklaşık 1 milyar liranın üzerinde borç vardı, 850 milyon lira civarında borcu yapılandırdık. Bağkurlu olarak geçen 4B'liler açısından 45 bin civarında borçludan, 38 bin 462 kişi başvuruda bulundu. Burada da 546 milyon liralık bir borç var. Bu da yapılandırıldı. Yapılandırılmış hali 414 milyon 190 bin liraya inecek." şeklinde bilgilendirmede bulundu.

 

Banka kredisi ile 4B'lilerden bazılarının emekli olabileceklerini anlatan Karaca, 2 bin 221 kişinin başvuruda bulunduğunu ve bunlardan bin 349 tanesinin işlemini tamamlayıp, emeklilik hakkı kazandığını ifade etti.

 

Genel Sağlık Sigortası'ndan da yaklaşık 25 bin kişinin faydalandığını açıklayan Karaca daha sonra, "Bunun sayısı artacaktır. 4'üncü ayın sonuna kadar bir süresi var. Genel olarak geri dönüşte yüzde 80'e yakın başvuru yapıldı. İşveren, 4B'liler açısından, Genel Sağlık Sigortası'nda da sayı artacaktır."ifadelerine yer verdi. (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.