Bosna Hersek'te yeni hükümet için anlaşma sağlandı

Bosna Hersek'te yeni hükümet için anlaşma sağlandı

Bosna Hersek'te yapılan genel seçimlerin ardından ülkedeki en büyük Boşnak, Sırp ve Hırvat siyasi partiler yeni hükümetin kurulması noktasında anlaştı.

Bosna Hersek'te; Boşnak, Sırp ve Hırvat üyelerden oluşan Devlet Başkanlığı Konseyi, Sırp partisi Sırp partisi Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliğinden (SNSD)  Zoran Tegeltija'yı yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic, yaptığı açıklamada, söz konusu kararın birilerinin kaybeden ya da kazanan olduğu anlamına gelmediğini belirterek, “Burada kazanan Bosna Hersek ve halkıdır.” ifadelerini kullandı.

Varılan uzlaşmaya göre yeni hükümet ülkedeki en büyük Boşnak partisi konumundaki Demokratik Eylem Partisinin (SDA) yanı sıra Sırp partisi SNSD ve Bosna Hersek Hırvat Demokratik Birliği (HDZ BİH) öncülüğünde oluşturulacak.

Türkiye, Bosna Hersek'te devlet düzeyinde hükümetin kurulabilmesini sağlayacak mutabakata varılmasına yönelik memnuniyetini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin bugün gerçekleştirdiği toplantıda, ülkede devlet düzeyinde hükümetin kurulabilmesinin önünü açacak bir mutabakata varılmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.” vurgusu yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler