Boynuna ülkesinin simgesini dolayan Afgan mülteciye tokat büyük tepki çekti

Boynuna ülkesinin simgesini dolayan Afgan mülteciye tokat büyük tepki çekti

​İstanbul Zeytinburnu'nda çekildiği belirtilen videonun sosyal medyada hızla yayılmasıyla birlikte kullanıcılar, tepkilerini dile getirdi.

Twitter'da "Polis Özel Harekat" rumuzlu bir kullanıcının "Türkiye cumhuriyeti sınırları içinde sadece Türk bayrağı dalgalanır." ifadeleriyle birlikte paylaştığı video, büyük yankı uyandırdı.

Videoda, isminin E.D olduğu belirtilen kişi, Afgan bir mültecinin boynuna doladığı ve ülkesinin bayrağını simgeleyen atkıyı çekerek mülteciye küfredip tokat atıyor. Afgan mültecinin arkadaşları her ne kadar kendilerini ifade etmeye çalışsa da E.D isimli kişi, saldırganlığını sürdürüyor.

Videonu kısa sürede hızla yayılmasının ardından Twitter kullanıcıları, videoyu ırkçı bir şekilde paylaşan hesaba ve saldırgan E.D'ye tepki göstererek saldırının kabul edilemeyeceğini belirttiler.

Bazı kullanıcılar, olayın 22 Kasım 2018 tarihinde Zeytinburnu'nda yaşandığını, tokat atan E.D'nin aşırı milliyetçi bir kişiliğe sahip olduğu ve çeşitli suçlardan cezaevinde olduğu yönünde bilgi paylaştılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.