Bozdağ`dan `Genel Af` Açıklaması

Bozdağ`dan `Genel Af` Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir süredir Türkiye`nin gündemini meşgul eden `genel af` iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada "Gündemimizde genel af yok. Nerden böyle bir şeyi çıkartıyorlar. Belli ki iç siyasette birileri vatandaşı kendi arzusu, istikametinde yönlendirmek için yalan uydurmaya başlıyorlar. Bahçeli`nin söylediği yalan" dedi.

Bozdağ, Yozgat`ın Sorgun İlçesinde AK Parti İlçe Teşkilatında düzenlene bayramlaşma programına katıldı. Bozdağ burada yaptığı konuşmada, Türkiye`nin Ramazan ayını ve bayramı huzur içinde geçirdiğini ancak diğer İslam coğrafyasındaki ülkelerin aynı huzuru yaşayamadığını belirtti. Türkiye dışında İslam coğrafyasının birçok yerinde ramazan ayı ve bayramın hüzün içinde geçtiğini ifade eden Bozdağ, "Maalesef Suriye`de Esed`ın zulmü sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 100 bini geçti. Mısır`da yaşananları biliyorsunuz. Başka yerlerdeki yaşananları takip ediyorsunuz. Biz Suriye`de ve başka yerlerde insanların ölmesine ve öldürülmesine yol açan her hadisenin ülke olarak karşısında durduk. Suriye`de de aynı şekilde Esed zulmunün karşısında mazlum olan insanların yanında yer aldık. Türkiye`ye yakışan da bu" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECi

Türkiye`nin çözüm sürecini de iyi yürüttüğünü ifade eden Bozdağ, son 7 aydır terörle mücadele kapsamında hayatını kaybetmiş polis ve askerin olmadığını vurguladı.

Terör bittiği zaman Türkiye`nin terörle mücadeleye harcadığı kaynakları kendi kalkınması için harcayacağını ve o zaman daha da güçlü bir ülke olacağını belirten Bozdağ, şunları kaydetti: “Terörle mücadele konusunda bugüne kadar resmi makamlar 400 milyar lira harcama yapıldığını gösteriyor. Ama gayri resmi rakamlar daha da büyük harcamalar yapıldığını gösteriyor. Trilyonlarca dolar. Şimdi biz terörle mücadelenin bittiği bir ortamda senede 15-20 milyar doları terörle mücadele yerine Türkiye`nin işinin, aşının çoğalmasına, istihdamın olmasına, ekonominin kalkınmasına, alt yapısına, üst yapısına harcamış olsak Türkiye`yi kimse tutamaz. Şimdi bundan rahatsızlıklar var. Bunu burada bir kez daha söylemek isterim. Terör meselesini çözmek cesaret ister, yiğitlik ister, risk almak ister. Türkiye bu meseleyi bu dönemde çözemezse ikinci bir Tayyip Erdoğan gelene kadar terör konusunu konuşmaya devam eder."

GENEL AF iDDiALARI

Bozdağ, konuşmasının ardından gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin genel afla ilgili açıklamalarını sorması üzerine, "Gündemimizde genel af yok. Nerden böyle birşeyi çıkartıyorlar. Belli ki iç siyasette birileri vatandaşı kendi arzusu, istikametinde yönlendirmek için yalan uydurmaya başlıyorlar. Bahçeli`nin söylediği yalan" dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, daha sonra Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 6.Gurbetçiler Şöleni Yağlı Pehlivan Güreşlerin katıldı.


BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bir gazetecinin, `Genel affa` ilişkin sorusuna Bahçeli, "Bu düşünce PKK`nın görüşüdür. Abdullah Öcalan denilen haini kurtarmak için genel af her zaman dillendirilmektedir. Şimdi de bir mahkeme TSK`yı terörist olarak görüyor ve bunun değerli Genelkurmay Başkanı`nı terörist başı ilan ediyor. Bundan da cesaretlenen PKK yandaşı zavallılar acaba PKK çözüm sürecinde genel afla Öcalan denilen haini çıkartırken `silahlı kuvvetlerin komutanı da çıksın` mantığıyla hareket ediyor. Bu milletimizin kabul edemeyeceği bir durumdur" cevabını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler