Brüksel'de Filistinli Çocuk Esirler konulu konferans düzenlenecek

Brüksel'de Filistinli Çocuk Esirler konulu konferans düzenlenecek

Resmi ve sivil düzeyde geniş bir katılımla Belçika'nın başkenti Brüksel'de, "Filistinli Çocuk Esirler" konulu konferans düzenlenecek.

Resmi ve sivil düzeyde geniş bir katılımla yarın Belçika'nın başkenti Brüksel'de, "Filistinli Çocuk Esirler" konulu konferans düzenleneceği ve konferansın iki gün süreceği bildirildi.

Filistin Esir İşleri Heyeti Araştırma ve Belgelendirme Birimi Başkanı Abdunnasır Feravine, kendisinin de katılacağı uluslararası konferansın Filistinli esirlere destek için Avrupa Koalisyonu tarafından düzenlendiğini, konferansın cumartesi ve pazar olmak üzere iki gün süreceğini söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Feravine, konferansa geniş bir katılım olacağını, Esir İşleri Bakanı Kadri Ebu Bekir ve insan hakları örgütleri temsilcilerinin de katılacağını açıkladı.       

Konferansa, Özgürlükler Merkezi, Filistinli Esir Kulübü, eski esirler ve önemli şahsiyetlerin katılacağını belirten Feravine, Avrupa'da yaşayan Filistinlilerin, sol partilerin, Avrupa-Filistin dostluk derneklerinin ve farklı ülkelerden aktivistlerin de konferansta olacağını kaydetti.

Feravine, konferansta çocukların gözaltına alınmasının ve maruz kaldıkları işkencelerin konuşulacağını ifade etti.

Konferans boyunca belgesel film gösterimi yapılacağını ve fotoğraf sergisi açılacağını dile getiren Feravine, Brüksel'deki konferansta ayrıca Filistinli esirlerin kendi tanıklıklarını anlatacaklarını açıkladı.

Feravine, konferansın çok önemli olduğuna işaret ederek, işgalcilerin son dönemde Filistinli çocuklara yönelik ihlallerinin arttığına dikkat çekti.

İşgal zindanlarında 18 yaşından küçük yaklaşık 400 çocuk esir bulunuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.