BTK çocuk istismarını fotoğraf DNA`sıyla önleyecek

BTK çocuk istismarını fotoğraf DNA`sıyla önleyecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, internet üzerinden çocuk istismarının önüne fotoğraf DNA`sıyla geçecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile ABD Kaçırılan ve İstismar Edilen Çocuklar Merkezi (National Center for Missing & Exploited Children-NCMEC) arasında çocuk istismarının önlenmesinde en etkili yöntemlerden biri olan Photo DNA programının BTK tarafından da kullanılması için işbirliğine gidilecek.

Edinilen bilgiye göre, bu yıl Letonya’nın başkenti Riga’da gerçekleştirilen İnternet Hatları Uluslararası Birliği Yıllık Değerlendirme Toplantısı ve Genel Kurulu toplantısında NCMEC ve BTK yetkilileri arasında görüşmeler gerçekleştirildi.

Görüşmelerde BTK’nın faaliyet gösterdiği alanlardan birisi olan internet ortamındaki yasadışı içerikle mücadele kapsamında Photo DNA programının kullanılmasına yönelik karşılıklı işbirliğinin artırılmasına karar verildi.

Bu kapsamda BTK İkinci Başkanı Ayhan Beydoğan başkanlığındaki heyetin, NCMEC`e yaptığı ziyarette iki kurum arasında gerçekleştirilen toplantıda, Photo DNA yazılımına ilişkin mutabakat zaptının NCMEC`in Microsoft`a bildiriminin ardından elektronik olarak imzalanması kararlaştırıldı.

Microsoft tarafından geliştirilerek NCMEC`e tüm hakları devredilen Photo DNA programı dijital bir görüntü için aynı görüntünün kopyalarını bulmak amacıyla parmak izine benzer eşsiz bir imza oluşturuyor ve görüntülerin imzalar ile karşılaştırılabilmesini imkan veriyor. Bu sayede mağdurların kolayca bulunması ve hukuki süreçlerin hızlandırılması sağlanabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.