Bu bayram depremde yetim kalan çocuklar için en zor bayram olacak

6 Şubat 2023 Pazartesi günü 11 ilde meydana gelen şiddetli depremin yaralarına sarmaya devam ettiklerini dile getiren Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karakaş, depremde yetim kalan çocukların en zor bayram günlerini geçireceğini kaydetti

Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgelerinde bulunduklarını ve depremzedelerin ihtiyaçlarına cevap verme gayretinde olduklarını belirten Karakaş bu bayram yetim kalan çocukların sevindirilmesi adına hayırseverlere çağrıda bulundu.

Adıyaman'daki Koordinasyon merkezinde son durumu değerlendiren Karakaş, çocuk kıyafetleri ve oyuncak yardımı çağrısında bulundu.

Karakaş depremin yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirterek, "Depremin üzerinden iki buçuk ay gibi bir süre geçti. Depremzede halkımızın acıları STK'ların ve devletin yardımlarıyla birlikte acıları biraz daha dindi. Şüphesiz bu açılar derindir çabuk geçecek değildir. Biz de Umut Kervanı olarak depremin ilk gününden beri halkımızın yanında yer alarak onların acılarını dindirmeye çalışıyoruz." dedi.

"Anne ve babasını kaybeden bir çocuğun herhalde en zor günü olacak bayram günü"

Yetimler için çağrıda bulunan Karakaş, "Ramazan ayıyla beraber vatandaşın iftar ve sahur ihtiyacı vardır. Evini işini kaybetmiş olan vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını karşılama noktasında elimizden geleni yaptık. İftar ve sahur ikramlarımız devam etti ay boyunca. Mübarek Ramazan Bayramı'na günler kala bununla ilgili de çalışmamız var. Malumunuz olduğu üzere deprem bölgelerinde anne ve babalarını kaybeden kardeşlerimiz var ve bu ilk bayram olacak deprem sonrası için. Özellikle anne babasını kaybeden çocuğun hissiyatını anlamak gerekiyor. Anne ve babasını kaybeden bir çocuğun herhalde en zor günü olacak bayram günü. Belki hüngür ağlayacaktır bu çocuklar. Biz kardeşlerimizden özellikle oyuncak, çocuk elbisesi, çocuk ayakkabısı talebinde bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bizim için artık temel ihtiyaç gıda yardımı olmaktan çıktı"

Defalarca gıda yardımında bulunduklarını ve bu çağrıyı yinelediklerini aktaran Karakaş, "Şu an için küçük yavrularımız için kıyafet talebinde bulunuyoruz. Biz ne kadar oyuncak verirsek verelim bu kardeşlerimiz hüzünleneceklerdir. Ama bir oyuncak, bir elbise, bir ayakkabı ile oyalanabilirlerse biz en azından o acıyı bir nebze unutturmuş oluruz diye düşünüyoruz. Bayramda ailelere de nakdi yardım da bulunmaya çalışıyoruz. Burada da yardımseverlerin gerek Umut Kervanı hesabına gerekse çalışmaları yürüttüğümüz illerdeki temsilciliklerimize gelerek yardımlarda bulunmalarını bekliyoruz. Nakdi yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Çünkü bu insanlarda yakınlarını kaybetmişler., bayramlığa ihtiyacı var. Bayram ümmetin ortak sevincidir. Yüreğimiz kan ağlasa da bayramımızı kutlayacağız. Bunu hakkıyla yapabilmemizin yolu biraz daha maddi desteğin tarafımıza ulaştırılmasıdır. Kardeşlerimiz 70 günden beridir elinden geleni yaptı. Biz bir kez daha nakdi yardım, oyuncak ve çocuk kıyafeti çağrısında bulunuyoruz. Katkınızı sunacağınıza eminiz Rabbim birinizi bin eylesin." şeklide konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.