Bu bölgede kin ve nefretin son bulması lazım

Bu bölgede kin ve nefretin son bulması lazım

Kentte yayın yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Milletvekili Burhan Kayatürk, bölgede kin, nefret ve şiddetin son bulması gerektiğini söyledi.

Bir kahvaltı salonunda kentte yayın yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, referandum seçimlerinden sonra yapımına başlanacak olan Tekstilkent, Mobilyacılar Sitesi ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nin istihdama katkı sağlayacağını belirtti.

Kahvaltı sonrası konuşan Van Milletvekili Kayatürk, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa değişikliğine yönelik halkoylamasının öneminden bahsederek, “Önemli bir aşamadayız. Van’ın da kaderinin oylanacağı bir seçim geliyor. Biz bu seçimin tüm ülke için önemli gördüğümüz kadar, Van için de önemli olduğuna inanıyoruz. Burada biz iyi bir netice çıkaracağımıza inanıyoruz. İyi bir ‘Evet’ oranının çıkacağını görüyoruz. Bu hiçbir şekilde haziran seçimleriyle kıyaslanabilir bir durum değildir.” dedi.

“3 projenin desteği de kaynağı da Ankara’da”

Van’da hayata geçilecek olan Tekstilkent, Mobilyacılar Sitesi ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nin kaynak ve desteğinin Ankara’dan geleceğini ifade eden Kayatürk, “Bizim Van’da başlattığımız bir kısım projeler vardır. Bu projelere Ankara’dan desteğin gelmesi gerekiyor. Bunun içinde buradan iyi bir evet oyunun çıkması gerekiyor. Tekstilkent olsun, Mobilyacılar Sitesi olsun, Orta Ölçekli Sanayi Sitesi olsun bu 3 önemli proje istihdam için çok önemli projelerdir. Bu projelerin hayata geçmesi Van’da 15-20 bin insanın iş sahibi olması anlamına gelecektir. Biz bu projelerle 10 binleri bulacak şekilde insanımızı istihdam edebileceğiz. Bu projeler zaten başladı. Bu 3 proje Van’da ne kadar hızlı biterse, ne kadar hızlı ayağa kalkarsa insanımız o kadar rahat edecektir. Bu 3 projenin desteği de kaynağı da Ankara’dadır.” diye konuştu.

“Çevre yolu bir an önce hayata geçmeli ki trafik rahatlayabilsin”

Trafik sorunun son bulması için çevre yolunun bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getiren Kayatürk, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üzerinde durduğumuz çok önemli başka projelerimiz var. Bunlardan biri çevre yoludur. Çevre yolu Van’da artık uzatamadığımız bir gerçektir. Onun temelinin bir an önce atılması için de bir an önce çaba göstermemiz lazımdır.”

“Et ve Süt Kurumu tesisinin ihalesi yapılacak”

Bugün itibariyle Et ve Süt Kurumu tesisi ihalesinin yapılacağını belirten Kayatürk, kentteki potansiyelle Van’ı hızlı bir şekilde kalkındıracaklarını söyledi.

Kayatürk, “Et ve Süt Kurumu tesisinin ihalesi de bugün yapılacak ve temelinin atılması gerekecektir. Organize Hayvancılık Bölgesi olarak düşündüğümüz yönetimi oluşan yapının da faydalı olması için ihtiyacımız vardır. Uzun vadede üniversite, Kuzey Van Gölü Projesi, Van gölünün arıtma çalışması bizim buradaki gücümüzle alakalıdır. Bu sadece Ankara’da Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümet nezdinde gücümüzün ifadesi olarak anlaşılmamalıdır. Aynı zamanda burası özel sektöründe yatırım getirebileceği bir yer olması açısında çok önemlidir. Van’da biz birlikte hareket ettiğimizde, buradaki potansiyeli dışarıda çok net bir şekilde anlattığımızda da biz Van’ı hızlı kalkındıracağız.” şeklinde konuştu.

“Ortadoğu coğrafyası bu kadar mağdur edilmemeli”

Ortadoğu coğrafyası ve bölgede birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla mağduriyetlerin giderilebileceğini kaydeden Kayatürk, “Muhteşem bir coğrafyadayız. Çok şanslı bir coğrafyada ama sık sık şansızlıkların yaşandığı bir coğrafyadayız. Bu da artık bizim elimizdedir. Bizim mutlaka ama mutlaka kucaklaşmamız lazımdır. Bizim geçmişi, geçmişte bırakmamız lazımdır. Van için hepimizin ele ele vermesi lazımdır. Bu memlekette bütün partilerin Van için bir araya gelmesi mümkündür. Van’ın şöyle bir özelliği daha var; biz Van’da bir araya gelebilirsek bölgeyi bir araya getirmiş oluruz. Artık bu bölgede kin ve nefretin son bulması lazımdır. Bunun kimseye bir faydası olmadı. Haziran seçimleri sonrasındaki umut, bir süre sonra umutsuzluğa dönüştü. Bugün atmosferi görüyorsunuz. Bu ortamdan sonra artık Van’ın ve bölgenin karışmaması için herkesin el birliği ile çaba göstermesi gerekiyor. Ortadoğu coğrafyasının artık bu kadar mağdur edilmemesi lazımdır.” ifadelerini kullandı.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler