Bu bölgelerde İslam hâkim olduktan sonra insanlar huzur buldu

Bu bölgelerde İslam hâkim olduktan sonra insanlar huzur buldu

Partisinin Bismil İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, bu bölgelerde İslam'ın hâkim olmasıyla insanların huzur bulduğunu söyledi.

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanlığı'nın geleneksel olarak her yıl düzenlediği iftar yemeğine ilçedeki sivil toplum kuruşları, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri ve âlimler katıldı.

İstasyon Çay Bahçesi'nde yaklaşık 2 bin kişinin iştirak ettiği iftar yemeğine; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, MHP İlçe Başkanı Aydın Kurt, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an Kerim tilavetiyle başlayan iftar programı, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut'un konuşmasıyla devam etti. Turgut, ramazan ayında yapılması gereken ibadetlere değinerek, İslam âleminin içinde bulunduğu parçalanmışlık halinin, Müslümanların birbirini sevmemesinden kaynaklandığına vurgu yaptı.

Mübarek ramazan ayının kıymetini bilip, hakkını verecek şekilde geçirilmesi gerektiğini söyleyen Turgut,  bu ayda yapılacak tüm ibadetlerin Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem) ve ashabı gibi özen gösterilerek ifa edilmesi tavsiyesinde bulundu.

"Bu bölgelerde İslam hâkim olduktan sonra insanlar huzur buldu"

İslam ordularının bu bölgeleri fethettikten sonra insanların barış içerisinde İslam'a teslim olduğu bilgisini paylaşan Turgut, "Mekke ve Medine fethedildikten sonra bu bölgeler de İslam’ın yeri oldu. Diyarbakır'da, Batman'da, Şanlıurfa ve Şırnak'ta insanlar barış içerisinde İslam'a teslim oldular. Bu bölgelerde İslam hâkim olduktan sonra insanlar huzur buldu. O tarihten bugüne hiçbir zaman küfür bu topraklar üzerinde hâkim olamadı. İnşallah kıyamete kadar, ermişlerin ve mücahitlerin sayesinde Diyarbakır, sahabelerin yeri olmaya devam edecek ve hiçbir zaman bu yoldan dönmeyecektir." ifadelerine yer verdi.

"Bu topraklarda yüzlerce âlim yetişti, yetişmeye devam edecek"

Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır'da yaşayan insanların, sahabelerin hayatlarını örnek alarak, çocuklar ve gençlere bu bilinci vermeleri gerektiğinin altını çizen Turgut, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin üzerinde duralım. Onlara İslam bilincini verelim. Sahabelerin hayatlarını öğretelim. Allah yolunda, Resulullah'ın sünneti üzerinde yetişen yüzlerce âlim var. Şeyh Abdurrahman Aktepe, Melayı Cezeri, Bediüzzaman Sait Nursi gibi –daha ismini sayamadığımız- yüzlerce âlim yetişti bu topraklarda, yetişmeye de devam edecek inşallah. Yetişen âlimlerin bu ümmete çok faydaları dokunmuştur. Bundan dolayı bu ramazan ayını bir başlangıç olarak kabul edelim ve ailelerimizin üzerinde duralım. Onlara Kur'an-ı Kerim ve İslam inancını öğretelim." diye kaydetti.

"İslam coğrafyasındaki zulümlerin sebebi Müslümanların birbirinden kopmasıdır"

Müslümanlar arasındaki tefrika ve birbirlerine karşı gösterdikleri tahammülsüzlük nedeniyle İslam coğrafyasının zülüm altında inlediğine vurgu yapan Turgut, "Amerika, İngiliz ve Fransızlar buralara gelerek; Irak, Suriye, Afganistan, Mısır, Çeçenistan ve Filistin'de Müslümanların üzerine bomba yağdırıyorlar. Müslüman kardeşlerimizi tankla, topla, kimyasal bombalarla ateş altına alıp katlediyorlar. Bunun sebebi onların güçlü olmaları değil, Müslümanların birbirinden kopmasıdır. Bizler maalesef birbirimizi sevmiyoruz. Bundan dolayı gelin bu ramazan ayını vesile edelim ve içimize sevgiyi koyalım." çağrısında bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.