“Bu çağda İslam ayakta ise Yasin’lerin başı ile ayaktadır”

“Bu çağda İslam ayakta ise Yasin’lerin başı ile ayaktadır”

Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi tarafından ‘Kerbela ve Aşura’ konulu bir program düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Yazarı Said Şahin katıldı.

Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi tarafından Süleyman Şah Kültür Salonunda ‘Kerbela ve Aşura’ konulu bir etkinlik düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Said Şahin, bu çağda İslam’ın; Yasinlerin ve Hüseyinlerin başıyla ve kanıyla ayakta durduğunu belirterek, annelerin İslam için can verecek oğullar yetiştirmesi gerektiğini söyledi.

Sunuculuğunu Eyüp Erman’ın yaptığı program, Selçuk Özelçi tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra açılış ve selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Fatih-Der Başkanı Mehmet Zülfü Tan, tarih boyu hak ile batıl mücadelesinin var olduğunu belirterek, “Bununla beraber tarihte rahmetle ve lanetle anılanlar vardır.” dedi.

Tan, “Kur’an-ı Kerim’e baktığımızda bizlere, geçmiş ümmetlerin hayatlarından sürekli dersler ve ibretler almamızı hatırlatmaktadır. Bundan dolayı Hz. Hüseyin’in hayatında Müslümanların alması gereken çok büyük ders ve ibretler vardır. Müslümanlar bu ders ve ibretleri almadığı için İslam coğrafyalarında her zaman ayrı bir Kerbela ve Aşure yaşanmaktadır.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından program Kerbela ve Aşure günü ile ilgili sinevizyon gösterimi ile devam etti.

“Yeryüzünün darlığı yüzünden veya nimetlerinin azlığından dolayı kan dökülmüyor”

Programın konuşmacısı Doğruhaber Gazetesi Yazarı Said Şahin ise İnsanın yaratıldığı tarihten beri yeryüzünde kan döktüğünü ifade ederek, “İlk yaratılan insan yeryüzünde kan dökmeye başladı. Hz. Âdem’in çocukları ilk kanı döken insanlardır. Kabil azgınlaştı, şeytana uydu, nefsine uydu ve kardeşi Habil’i katletti ve ilk kanı döktü. Yeryüzünün darlığı yüzünden veya nimetlerinin azlığından dolayı kan dökülmüyor. Bugün her ne kadar öyle söylense de öyle değil, güce ulaşan insan nefsine uyduğu zaman, rabbini unuttuğu zaman azgınlaşıyor ve kan döküyor.” diye belirtti.

“Dünya malını seçerek imtihanı kaybettiler”

İnsan’ın sürekli bir imtihan içerisinde olduğunu ve bu imtihanların sonucunun ise Cennet veya Cehennem ile sonuçlandığını belirten Şahin, “İmtihanda Allah’ın dini mi yoksa zalimin korkusu mu diye bir çizgiye gelindiği zaman, zalimden yana ve dünya malını seçerek imtihanı ve dinlerini kaybedenler oldu. Kerbela imtihanı, Kerbela olarak bir daha yaşanmayabilir ama benzer imtihanlar her zaman yaşanıyor.” dedi.

“Biz Allah yolunda verdiğimiz başı geri almayız”

Şahin, “Kerbela’da başları kesilenlerden bir tanesinin başı Annesi’nin bulunduğu çadıra atılıyor, annesi başı kesilen evladının başını tekrar onlara geri veriyor ve ‘Biz Allah yolunda verdiğimiz başı geri almayız, evet bu oğlumdur ama ben onun başını Allah yolunda verdim, onu bir daha geri almam’ diyor. İslam bu yiğitlerin sayesinde yaşandı, yaşanıyor. Bu çağda da İslam ayakta ise Yasinlerin başı ile ayaktadır, Hüseyinlerin başı ile ayaktadır, daha ismini bilmediğimiz nice kahramanların başıyla, kanıyla ayaktadır. O yüzden anneler İslam için can verecek oğullar yetiştirmelidir.” ifadelerini kullandı.

“ABD Müslümanları birbirine kırdırtarak amacına ulaşıyor”

“Müslümanların birbirleri ile uğraşmamaları lazım, farklılıkları ile birlikte, ihtilafları ile birlikte Müslümanların birbirlerini sevmeleri lazımdır.” diyen Şahin, son olarak şunları söyledi: “ABD eskisi gibi Afganistan’a, Irak’a ordu göndermiyor çünkü savaş stratejisini daha ileriye taşıdı. Kendi ordularını göndermeden Müslümanları birbirine kırdırtarak, vurdurtarak amaçlarına ulaşmaya çalışıyor. Müslümanlar bu olan olaylardan ders çıkarmalı, bu savaşta karlı çıkacak kim? kana boyanan coğrafyalar kimin coğrafyası, ölenler kim? diye sorgulamalı ve bundan ders çıkarmalıdır. Tıpkı Kerbela’daki dersler gibi bunlardan ders ve ibretler alınmalıdır.”

Program Grup Davet’in seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından sonra sona erdi. (Mehmet Ali Ekinci - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.