Bu camide ilk saf çocuklara ait

Şırnak Cizre Hacı Ramazan Acar Camii'ne gelen çocuklar, Ramazan ayının ilk gününden itibaren teravih namazlarına gelerek ilk sırada saf tutuyorlar.

Ramazan ayını büyük bir coşku içerisinde karşılayan çocuklar, rahmet ve mağfiret ayının güzelliğinden faydalanmak için oruç tutmakla birlikte Kur'an-ı Kerim okuyor ve teravih namazı kılıyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi mahallesinde bulunan Hacı Ramazan Acar Camii'ne aileleriyle gelen çocuklar, teravih namazı için ilk sırada saf tutuyorlar. Camiye gelen çocuklar, teravih namazından sonra cami imamı eşliğinde mukabele yaparak Kur’an-ı Kerim okuyorlar.


Camiye gelen çocuklar, duygularını iLKHA mikrofonlarına anlattı.

Torunlarıyla camiye gelen Ramazan Uca, “ Torunlarımla camiye geliyoruz. Bu çocukların hepsi bu semtte oturuyor. Elhamdülillah çocuklarımız camiye geliyorlar. Ramazan ayı boyunca bu şekilde torunlarımla camiye geleceğiz inşallah. Ramazan ayından önce de torunlarımı camiye getiriyordum. Camimiz çocuklarımızla dolu. Anne ve babalar, çocuklarını camiye getirsinler. Camiye gelip ibadet yapmayı öğrensinler. Dinimizin gereklerini öğrenirler. Hz. Nuh aleyhisselam Peygamberin diyarı, âlim ve ulemanın memleketi olan Cizre, ilim ve tedrisat yeridir. Çocuklarımızı camilere yönlendirelim.” ifadelerini kullandı.

Ramazan Uca ve Torunu Ömer Uca

Dedesiyle camiye gelen Ömer Uca, “ Camiye geldiğimiz için çok mutluyuz. Dedemle beraber camiye gelip namaz kılıyor, dua ediyorum. Camiyi seviyorum.” dedi.

Asmin Üzen, “Her gün camiye geliyorum. Çok mutluyum. İftarımızı açtıktan sonra camiye geliyoruz. İlk önce Kur'an-ı Kerim okuyoruz, daha sonra teravih namazımızı kılıyoruz. Bu yaşımda camiye geldiğim için çok mutluyum. Camimize gelip dinimizi öğreniyoruz.”

Asmin Üzen

Gülistan Yaldız, “Mahallenin çocukları olarak her akşam camiye geliyoruz. Burada namazlarımızı cemaatle kılıyoruz. Teravih namazlarımızı kılıyoruz. Ramazan ayı boyunca teravih namazı için camiye geleceğiz. Teravih namazına gelerek namaz kılma alışkanlığı kazanıyorum. Burada vaazlar da veriyorlar dinliyorum. Dini bilgiler de alıyorum. Buraya geldiğim için mutluyum.” şeklinde konuştu.

Gülistan Yaldız

Abisiyle camiye gelen Asmin Havva Yılmaz, “ aksam namazından sonra abim ve kuzenimle camiye geliyoruz. Teravihleri kılıyoruz. Mukabele yapıyoruz. Camiye gelirken mutlu oluyoruz. Hep gelmek istiyoruz. Camimizi çok seviyorum.” dedi.

Asmin Havva Yılmaz

Cami İmamı Hüseyin Yaldız, “Çocuklarımız Allah’ın evine sımsıkı sarılmışlar. Namaz alışkanlığı kazandırmak için çocuklarımızı camiye getiriyoruz. Bazen çeşitli hediyelerde veriyoruz. Okuldan sonra erkenden camiye gelen çocuklarımız var.

Teravih namazları için çocuklarımıza camiye gelin dedik hepsi iftardan sonra geliyorlar. Namaz esnasında sessiz şekilde durup namazlarını kılıyorlar. Bu şekilde hem camiye hem namaza alışıyorlar. Namaz öncesi vaaz veriyoruz. Torunlarını, çocuklarını getirenler var. Zaten istediğimiz her anne babanın çocuğunu camiye getirip aynı safta namaz kılmalarıdır. Çocuklarımız geleceğimizin gençleridir. Bu namaz alışkanlığını nakş etsek ne mutlu bize.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.