Bu cenderenin içinden ancak bu medeniyetin değerleri kurtarabilir

Bu cenderenin içinden ancak bu medeniyetin değerleri kurtarabilir

Mardin’de bir çalışma toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, içerisinde bulunulan cendereden bölgenin taşıdığı medeniyetin değerleriyle kurtuluşa erileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ile Mardin'e geldi.

Bakan Soylu'yu Mardin Havalimanı’nda Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün yerine atanan Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, kurum müdürleri ile amirleri karşıladı.

Özel bir otelde yapılan kahvaltının ardından Mardin Valiliğine geçen Bakan Soylu, Vali Mustafa Yaman'ı ziyaretinin ardından burada basına kapalı düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan Soylu, yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, “Bugün medeniyetimizin bize emaneti olan ve bize bıraktıklarıyla gurur duyduğumuz, bereketin, bolluğun, insanlığın sıcaklığın her an kendisini hissettirdiği, neler anlatsak da kifayet edemeyeceğimiz Mardin’imizdeyiz. Bir çalışma ziyareti vesilesiyle buradayız, dün de Diyarbakır’daydık. Türkiye’yi terörle sınamak, imtihan etmek, denemek isteyenlere ile tehdit etmek isteyenlere karşı en önemli cevabımız millet olma tercümemizdir. Biz niçin bir milletiz. Bunun en iyi cevabı Mardin’dedir. Dün Diyarbakır’da söyledim, bugün de burada söylüyorum. Diyarbakır’da, ‘Terörü tasfiye edeceğiz, işsizliği çözeceğiz’ demiştim. Bugün de söylemek istediğimiz şey budur; terörü tasfiye edeceğiz, medeniyetimizin ışığını Mardin’den yükselteceğiz. Bu kadar basittir ve nettir. Bugün medeniyetimize dünyanın ihtiyacı var. Birçok alanını eleştirdiğimiz Avrupa’nın da ihtiyacı var. Bu medeniyetinin barışına, kardeşliğine Avrupa’nın da ihtiyacı var. İlk önce Balkanları bu cenderenin içine soktular, ardından Kafkasya, şimdi de Ortadoğu’yu ve bizim de içinde bulunduğumuz Asya Coğrafyasını bu cenderenin içine sokmaya çalışıyorlar. Bu cenderenin içinden ancak bu medeniyetin değerleri kurtarabilir. İşte orada Kasımiye Medresesi iftihar vesilesi olarak duruyor.” dedi.

“Görevimiz bu medeniyetle dünyayı buluşturmaktır”

Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “Bir taraftan DEAŞ, bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ ile mücadelemiz kararlılıkla, aynı şekilde devam edecek. Bizim isteğimiz ve arzumuz şudur; çok insani bir sonuç almak. İnsanca yaşayan, sabahleyin evinden çıkarak akşamleyin evine rahat dönebileceğine inanan, huzur içinde olduğunu hisseden ve şu an dünyadan birçok kişinin gelmek istediği bir cazibe merkezidir. Mardin, sadece iç turizmin cazibe merkezi değildir, bütün dünyanın en önemli cazibe merkezlerinden bir tanesidir. Bizim görevimiz bu cazibe merkeziyle, bu medeniyetle dünyayı buluşturmaktır. Terörle mücadelede ortaya koyduğumuz kararlığı aynı şekilde bu bölgenin ekonomisinde, kalkınmasında, büyümesinde, zenginleşmesinde de ortaya koyacağız. Bundan hiç kimsenin bir endişesi olmasın.”  

“Topyekûn bir seferberlik içinde olacağız”

Bölgede ve sahada olmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen Bakan Soylu, “Bu çok nettir. Kimi zaman Mardin’de, Diyarbakır’da, kimi zaman Hatay’da ve Mersin’de, Adana’da, Ardahan’da, Iğdır’da, Ağrı’da, Bitlis’te, Siirt’te, Hakkâri’de, Şırnak’ta her noktada olacağız. Sadece ben değil, milletvekillerimiz, bakan arkadaşlarımız, devletimizin bütün birimleri topyekûn bir seferberlik içinde olacağız. Mart ayından sonra da terörle mücadeledeki azmimizi kışın ortaya koyduğumuz stratejimizi bahara yönelik adımlarımızı yine aynı programlama içinde gerçekleştireceğiz. Eğitimde, sporda, sosyal politikalarda hangi adımları atacağımızı belirleyeceğiz.” diye konuştu.

Bakan Soylu, Valilik çıkışında bazı vatandaşlarla ayaküstü sohbet ederek sıkıntıları dinledikten sonra Derik’e hareket etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler