Bu İddianameyi Demirtaş da Okusun!

Bu İddianameyi Demirtaş da Okusun!

PKK-HDP savunucuları ve Demirtaş muhiblerine soralım: 5 Ekim 2015’de Ankara’da görülecek Yasin Börü davasının iddianamesine bir göz atmaz mısınız?

Yasin Börü davası olarak bilinen ve 6-8 Ekim 2014 Kobani olayları esnasında Diyarbakır’da işlenen hunharca cinayetlerle ilgili davanın iddianamesi “insanım” diyen herkesin yüreğini sızlatacak vehamette bir tablo ortaya koyuyor. Tek suçları İslami kimlikleri olan 5 insana karşı işlenen ve bir korku filmini andıran sahneler içeren sistematik bir katliam tablosu bu!

5 Ekim 2015 tarihinde Ankara Ağız Ceza Mahkemesinde görülecek davanın iddianamesi Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanmış. 28 yaşındaki Riyad Güneş, 25 yaşındaki Hasan Gökgöz, 19 yaşındaki Ahmet Dakak ve 16 yaşındaki Yasin Börü’nün vahşice katledildiği, 18 yaşındaki Yusuf Er’in ise yaralı olarak kaçıp canını zor bela kurtarabildiği dehşet gecesinin ayrıntılarını içeriyor.

Her birinin vücudunda 20’den fazla kesici alet yarası bulunan, kurşunlanmış, başları ezilmiş, üçü 3. Katın balkonundan aşağı atılmış, biri can çekişir vaziyette merdivenlerden sürüklenerek çıkarılmış, “yakın, gebertin, parçalayın” çığlıkları atan vahşileşmiş yaratıkların gözü dönmüşlüğünün kurbanı olmuş 5 insanın, masum 5 kardeşimizin maruz kaldığı zulmün akıl almaz hikayesi.    

Bu tablonun mimarları açık değil mi? Kürt milliyetçisi güruhları sokaklara, eyleme, her yeri Kobani’ye çevirmeye çağıranları herkes tanımıyor mu? O günlerde İmralı’dan Kandil’e PKK sorumlularının ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eylem çağrılarıyla geniş kalabalıkların sokaklara döküldükleri iyi biliniyor.

Zaten onlar da gizlemiyorlar, değişik vesilelerle Kobani hadiselerinin nasıl da görkemli bir serhildan olduğunu hala ballandıra ballandıra dillendiriyorlar! Elbette mecbur kaldıklarında “kim yapmış olursa olsun sivillerin ölümü kabul edilemez, kınıyoruz” türünden ciddiyetsiz, samimiyetsiz, ikiyüzlü açıklamaları da araya sıkıştırmayı da unutmuyorlar! Böylece hem zevahiri kurtarmış oluyor ama aynı zamanda failleri meçhulleştirmekten de geri kalmıyorlar. Oysa failler de, failleri eyleme sevkedenler de tüm çıplaklığıyla ve meşum yüzleriyle ortadalar!

İşte o “görkemli 6-8 Ekim Kobani Serhildanı”ndan kareler içeren Yasin Börü davasının iddianamesi! Görmezden gelmek, göz yummak olmaz, mutlaka okunmalı!

Başta medyanın cici çocuğu, sazıyla, sözüyle muhalefetin sevimli yüzü Selahattin Demirtaş olmak üzere Yasin Börü ve arkadaşlarının maruz kaldıkları hunharca katliamın fitilini ateşleyen herkesi ve onların gizli-açık, mahçup-pervasız tüm destekçilerini hiç olmazsa bir göz atmaya çağırıyoruz. Utanmasın, üşenmesin okusunlar! Ürettikleri ve besledikleri ‘insan’ tipi hakkında kendilerine mutlaka bir fikir verecektir!

Rıdvan Kaya/HAKSÖZ

www.haksozhaber.net/yasin-boru-ve-arkadaslari-davasinin-iddianamesinin-tam-metni-65591h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler