Bu müfredatla materyalist nesil yetişir

Bu müfredatla materyalist nesil yetişir

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, temel değerlerine bağlı neslin yetiştirmede iki ana unsurun olduğuna dikkat çelerek, "Biri öğretmen unsuru, diğeri müfredat programları...

KONYA-Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle yaptığı açıklamada, okullardaki müfredatın değişmesi gerektiğine dikkat çekti.

Avrupa değerlerini esas alan müfredatın Türkiye toplumuna uymadığının altını çizen Çetinkaya, mevcut müfredat programlarının maneviyatı ve milli duyguları yok saydığını ifade etti.

Saadet Partisi il binasında düzenlediği basın açıklamasında konuşan Çetinkaya, eğitimin bir ülkenin en önemli meselesi ve milletin tamamını yakından ilgilendiren en önemli meselesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu nedenle üzerinde önemle durulmalıdır. Milli Eğitim öğretmenlerimize ve çocuklarımıza iyi ortam ve imkân hazırlamak zorundadır. Ancak görünen o ki Milli Eğitimin çözüm bekleyen çok önemli problemleri vardır. Müfredat programları çocuklarımıza temiz bilgi ve şuur verecek seviyede değildir. Milli ve manevi duyguları geliştirecek etkinlikler yetersizdir."

Milli Eğitim Bakanlığının eğitimin ruhuna yönelik icraatlar ortaya koyması gerektiğini ifade eden Çetinkaya, "Sınav sayıları, sınav şekilleri, kıyafetin şekli ve rengi, eğitim araç-gereçlerinin şekli, biçimi milli eğitimin temel sorunlarını çözmez. Sayın Başbakan ve Sayın Bakan 'Hata yaptık, geleneklere bağlı bir nesil yetiştiremedik. Çocuklarımıza gönlümüzden geçen becerileri kazandıramadık' diyerek zaman zaman eğitimde gelinen içler acısı durumu itiraf etmektedirler. Gerçekten bu eğitim sistemiyle, bu anlayışla geleneklerine bağlı nesil yetişmez. Sayın Başbakan'ın 'Dindar gençlik' arzuları bile bu eğitim sistemiyle gerçekleşemez" dedi.

Temel değerlerine bağlı nesil yetiştirmede iki ana unsurun olduğunu belirten Çetinkaya, "Biri öğretmen unsuru, diğeri müfredat programları. Bu ikisi düzelirse eğitim düzelir, nesil düzelir, toplum düzelir, memleket düzelir. Eğitimde işin özü ne öğretileceğidir ve kimin öğreteceğidir. Ne öğreteceğimiz müfredat programlarıyla belirlenir. AKP Hükümetinin altına imza koyduğu AB Müktesebatını ve AB değerlerini esas değer olarak alan müfredat programları bize uymaz. Materyalist zihniyetin ürünü bu müfredatlar ruh yapımızı bozar. Bu müfredatla materyalist nesil yetişir. Mevcut müfredat programları maneviyatı ve milli duyguları yok sayıyor, ahlaki değerlerimizi davranış biçimine dönüştüremiyor. Kendi medeniyetimizi yok sayıyor. Kendi medeniyetimizin temel değerlerini batı'nın yozlaşmış değerlerine feda ediyor" dedi.

"Öğretmen eğitimin ana unsurudur" diyen Çetinkaya, "Öğretmenlerin formasyonunu geliştirecek, bilgi ve görgüsünü artıracak yeterli eğitim programları yoktur. Öğretmenler; kişisel gelişimlerini, donanımlarını, deneyimlerini artıracak, milli ve manevi değerlerde ruhlarını zenginleştirecek şekilde sürekli eğitilmelidir. Öğretmenlerin mali durumlarını düzeltecek düzenlemeler yapılmamıştır. Öğretmenler mali sıkıntılardan arındırılmalıdır" diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.