Bu nasıl bir habercilik?

Bu nasıl bir habercilik?

Sel mağduru bir gencin üzerine çıkarak yayın yapan muhabir tepki çekti.

Hindistan’da Muson yağmurları sonrası sel altında kalan Uttarakhand bölgesinde sel mağduru bir gencin üzerine çıkarak yayın yapan muhabir tepki çekti.

Olay sonrası kendini savunan Narayan Pargaien adlı muhabir ise gencin kendisine daha önce kendisi seviyesinde hiç kimsenin o bölgeye gelmediğini ve ona saygı göstermek için omzuna aldığını söylediğini ifade etti. Görüntülerin sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanmasının ardından ise muhabire ülke çapında tepkiler gösterildi.

Olay “gazetecilik için utanç” ve “rezalet muhabir” şeklinde yorumlanırken tepkiler sonrası 20 yıllık muhabir olan Pargaien yanlış yaptığını itiraf ederek bunu selzedenin daveti sonrası yaptığını da yineledi. Pargaien ayrıca sadece belden yukarısını çeken kameramana da tepki göstererek, “Bu benim fikrimle başlamadı. Oradaki bir evde bir kişi bana bakıyordu ve bana yaşanan zarar hakkında mı konuşacağımızı sordu. Evi çok kötü haldeydi ve selde birçok yiyeceğini ve suyunu kaybetmişti. Ona yardım ettik ve biraz yiyecekle para verdik. Bize teşekkür etti ve ilk kez benim seviyemde birisinin evini ziyaret ettiğini söyledi” dedi. Olayın kameramanın hatası olduğunu da dile getiren Pargaien, “Bu tamamen beni yanlış açıdan çekerek kariyerimi sabote etmeye çalışan kameramanın hatasıydı” dedi.

Hindistan’da yaşanan sel felaketi sonrası 1000 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi de dağlık bölgelere kaçarak mahsur kalmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.