"Bu saldırı, insanlıktan nasibini almamış alçak karakterlilerin işidir"

"Bu saldırı, insanlıktan nasibini almamış alçak karakterlilerin işidir"

Van'da BDP'liler tarafından tesettürlü bayanlara yapılan saldırıyı sert bir dille kınayan HÜDA PAR Tatvan İlçe Başkanı Erkan Yürek, bu saldırının insanlıktan nasibini almamış alçak karakterli insanların işi olduğunu söyledi.

BİTLİS - Hür Dava Partisi Tatvan İlçe Başkanı Erkan Yürek, Van'da HÜDA PAR mitinginden çıkan tesettürlü bayanlara BDP'li oldukları belirtilen kişilerce yapılan saldırıyı şiddetle kınadı.

HÜDA PAR'a yönelik saldırıların dün bayanlara yapılan saldırıyla farklı bir boyut kazandığını ifade eden Yürek, "Kürt milletinin örfünde kültürüne yabancı olan bu durum kesinlikle kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

"İslam güneşi doğmuştur kimse buna engel olamaz"
Yürek, başörtülü bayanlara yönelik bu saldırının aslında bu kesimin İslam'a olan tahammülsüzlüğü olduğunu belirterek, "Sizin düşmanlığınız aslında İslam'a Kuran'a olan düşmanlığınızdır. Fakat İslam'a olan bu düşmanlığınız kesinlikle size bir fayda sağlamayacaktır. Siz ne yaparsanız yapın Allah’ın izniyle güneş doğmuştur ve sizler kesinlikle buna engel olamayacaksınız zaten sizin korkunuz da bundan değil midir?" diye sordu.

Bu saldırının, derneklere ve partilere taş atmaya Molotof atıp yakmaya benzemediğini vurgulayan Yürek, "Kadınlara saldırmak Müslümanların kırmızı çizgilerindendir. Müslüman canını verir fakat değerlerinden vazgeçmez. Medine'de Müslüman bir bayana yapılan hakaretten dolayı Resulullah (sav) Yahudilere savaş açmamış mıdır? Bunun için herkes aklını başına alsın tehlikeli işlerden uzak kalsın." uyarısında bulundu.

Bu çirkin işi yapanları lanetlediklerini ifade eden Yürek son olarak, bunu yapan yaptıran ya da bu olayın yapılmasına destek verenleri özür dilemeye ve bu gibi hoş karşılanmayan çirkin işlerden uzak durmaya çağırdı.   (Menderes Beysülen - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.