"Bu soğuk ve yağmur Halep'te ölmekten iyidir"

"Bu soğuk ve yağmur Halep'te ölmekten iyidir"

Gaziantep'te bir dükkânın önüne kurdukları çadırda yaşayan Suriyeli aile, soğuk ve yağmura katlanmanın Halep'te ölmekten daha iyi olduğunu belirtti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli Mustafa ailesi, kendi imkânlarıyla kiraladıkları dükkânın önüne kurdukları çadırda kış günlerini geçirmeye çalışıyor.

Halep şehrinde yaşayan aile, yoğun bombardımanlardan kaçarak 4 yıl önce Şehitkâmil ilçesine geldi. Mustafa ailesi, ev bulamadıkları için Gazikent Belkıs Mahallesi'nde kiraladıkları bir dükkânın önüne kurdukları çadıra yerleşti.

Eşi ve üç çocuğuyla derme çatma çadırda yaşamak zorunda olduğunu belirten Meryem Mustafa, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Mustafa, "Evlerimizin bombalanması sonucu Halep'teki evimiz yıkıldı. Halep'te hiçbir şeyimiz kalmadı. Daha sonra eşimle birlikte buraya geldik. Havalar soğudu. Çocuklarımla birlikte burada kalıyoruz. Ev aradık ama bulamadık. Mecburen bu dükkânı kiraladık. Çok küçük olduğu için ve tuvaletten başka hiçbir şeyi olmadığı için bu çadırı önüne çektik." dedi.

Çocuklarının giyecek bir çorabının dahi olmadığını dile getiren Meryem Mustafa, sözlerine şöyle devam etti: "Burada soğukta oturuyoruz. Komşularımız bize yardımcı oluyorlar ama yardımlarla geçinmek çok zor. Yağmur yağıyor, üzerimize damlıyor. Ne yapalım? Bu soğuk ve yağmur Halep'te ölmekten iyidir. Burada birçok Suriyeli oturuyor. Hepsi bizim gibi çok zor durumdalar. Gördüğünüz gibi çocuklarımın üzerine giyecekleri bir ceketleri, çorapları bile yok. Çocuklar çok üşüyor. Burası çok küçük ve soğuk."

Elektrikli sobayla ısınmaya çalıştıklarını ancak çocuklarının soğuklar nedeniyle sabaha kadar uyuyamadığını ifade eden Mustafa, "Halep'te ölüp sokakta kalmaktansa burada yaşıyoruz. Buranın ne mutfağı var ne de banyosu. Sadece tuvaleti var. Yiyecek bir şeyimiz yok. Isınmak için elektrikli soba kullanıyoruz fakat tam ısınamıyoruz. Elektrik faturası çok yüksek geliyor, ödeyemiyoruz. Bir ev bulsak çıkarız ama ev bulamıyoruz. Bulduklarımızın fiyatı da çok yüksek oluyor. Burası çok küçük ve soğuk, bize yetmiyor. Çok soğuk olduğu için çocuklar hem üşüyor hem de gece altlarını ıslatıyor, yatamıyorlar." şeklinde konuştu.

Yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulunan Meryem Mustafa, öncelikli olarak yakacak, giyim ve gıda ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.