Buca Cezaevi'nde bir tutuklunun Coronavirus testi pozitif çıktı

Buca Cezaevi'nde bir tutuklunun Coronavirus testi pozitif çıktı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında, "Hastalık belirtisi taşıyan 62 tutuklu ve hükümlü̈ hastanelerde izole edilmişlerdir." denildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yeni tip Coronavirus (Covid-19) belirtisi taşıyan bir tutuklunun yapılan testinin pozitif sonuç verdiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi

"İzmir Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki bazı tutuklu ve hükümlülerin Koronavirüs salgınından etkilendiği iddialarının gündeme gelmesi üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur.

İzmir Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olarak bulunan H.A, 13 Nisan 2020 tarihinde ishal, kırgınlık gibi şikayetlerle sağlık kurumuna sevk edilmiştir. Yapılan KOVİD-19 testi pozitif çıkan H.A, hastanede tedavi altına alınmıştır.

Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde ceza infaz kurumunda filyasyon kuralı uygulanmıştır. H.A'nın da kaldığı, adli suçluların bulunduğu koğuşlardaki tutuklu ve hükümlüler tedbiren hastaneye sevk edilmiştir.

Hastalık belirtisi taşıyan 62 tutuklu ve hükümlü hastanelerde izole edilmişlerdir ve tetkikleri devam etmektedir, sağlık durumları iyidir.

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda İzmir'deki ceza infaz kurumlarında Koronavirüse karşı alınan tüm tedbirler titizlikle uygulanmaktadır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.