Budist Polisler Müslüman Alimi Şehid Etti

Budist Polisler Müslüman Alimi Şehid Etti

Myanmar'da Budist emniyet güçleri, silahsız ve zararsız Müslümanlara saldırmaları sürüyor. Son olarak perşembe günü Müslüman bir alimi önce dövdüler daha sonra silah ile öldürdüler.

Myanmar'da Sınır Koruma Polisi, perşembe günü Maungdaw ilçesinin kuzeyinde Müslüman bir alimi şehid etti.
 
Olayın görgü tanıklarına göre, olay perşembe gecesi yaşandı. Rohingyalı müslüman lider, önce yoğun bir şekilde dövüldü daha sonra ise silahla öldürüldü. Öldürülen Müslümanın alimin isminin Zahir Ahmed olduğu ve 40 yaşında olduğu bildirildi.
 
Gece saatlerinde, kızkardeşinin evini ziyaret ederken saldırıya uğrayan Zahir Ahmed, vucudunda sopa, darp, kesik izleri ve göğsünden silah ile vurulmuş olarak görüldü
 
Bölge polis amiri, olayın medyaya yansımaması için bölge halkını ve maktulun yakınlarını tehdit ettiğini, ölüm sebebinin ise nehre düşerek olduğunu söylemelerini halka emretti.
 
 
Zahir Ahmed, Kyi Kan Pyin köyünde halk tarafından sevilen ve saygı duyulan bir şahsiyetti.
 
Bölge halkından bir kişi isim vermeden yaptığı açıklamada,

"Myanmar Sınır Muhafız Polisleri bu gibi olayları sık sık yaptığını, gerek emniyet güçleri ve gerekse hükümet yetkilileri bu gibi olayların üstünü örtbas etmek için çeşitli bahaneler ortaya döküyorlar. Bugüne kadar cinayetlerin failleri hiç bulunamamıştır, hatta bulunması için hiçbir çaba sarf edilmemiştir.

İnsanları sebebsiz bir şekilde gözaltına alıyorlar ve polis merkezlerinde işkenceler sonucunda ya öldürülüyorlar yada hasta, yaralı olarak bırakıyorlar." diye konuştu.

Cenaze töreninden:
 



Kaynak : ISLAH HABER

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.