Budistler akşam namazında camiyi taşladı

Budistler akşam namazında camiyi taşladı

Sri Lanka'da bir grup aşırı Budist, önceki gün camide akşam namazı kılan Müslümanları taşladı. Başkent Colombo'da Müslümanların yoğunlukta olduğu Grandpass bölgesinde gerçekleşen saldırıda ibadet eden en az 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Budistlerin saldırısına Müslümanların karşılık vermesi ile bir anda gruplar arasında çatışma başladı. Polisinin olaylara müdahalesinin ardından bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Colombo polisinden yapılan açıklamada, gerginliği yatıştırmak için bölgeye özel komando birliklerinin sevk edildiği, çıkan olaylarda iki polisin de yaralandığı belirtildi.

Önceki gün gece başlayan ve dün de devam eden olayların bugün yatıştığı ifade ediliyor.

Budistler, Müslümanların eski camiyi yenileme projelerine karşı çıkmış, geçen ay caminin yerini değiştirmelerini istemişti. Müslümanlara Ramazan'ın sonuna kadar süre tanımışlardı.

Sri Lanka'da son bir kaç aydır aşırı Budistler, Müslümanlara ve Hıristiyanlara saldırılarını artırdı. Budistlerin Cumartesi günü yaptığı saldırılarda Müslümanlara ait onlarca ev ve iş yeri de hasar gördü.

Sri Lanka'da hafta sonu gerçekleşen saldırının ardından Müslüman ve Sinhala bakanlar ile bürokratlar bir araya geldi. Toplantının ardından tansiyonu düşüren açıklamalar yapan liderler, eski caminin yenileceğini belirtti.

Sri Lanka ordusunun 2010'da Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları (LTTE) örgütünü askeri olarak yenmesinin ardından, ülkedeki bazı aşırı Budistler, Müslümanlar üzerindeki baskılarını artırmaya başladı. En son Şubat ayında aynı gruplar, helal sertifikasının iptali için çağrı yaptı.

Yaklaşık 22 milyon nüfusa sahip olan ada ülkesi Sri Lanka'nın yüzde 70'i Budist. Adadaki Müslümanlar, yaklaşık 30 yıl Tamil gerillalarının da saldırılarına maruz kaldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.