BUDO, Kabataş iskelesini kullanmaya devam edecek

BUDO, Kabataş iskelesini kullanmaya devam edecek

İBB tarafından yapılacak meydan düzenleme projesi kapsamında Kabataş İskelesi deniz trafiğe kapatılırken, BUDO’ya tahsis edilen Sirkeci’deki Katip Çelebi İskelesi teslim edilip, tadilat çalışmaları tamamlanıncaya kadar BUDO Kabataş İskelesi’ni kullan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak meydan düzenleme projesi kapsamında Kabataş İskelesi deniz trafiğe kapatılırken, BUDO’ya tahsis edilen Sirkeci’deki Katip Çelebi İskelesi teslim edilip, tadilat çalışmaları tamamlanıncaya kadar BUDO Kabataş İskelesi’ni kullanmaya devam edecek.

Burulaş’tan yapılan yazılı açıklamada; ulaşımda BUDO’yu tercih eden vatandaşların hiçbir şekilde sorun yaşamayacağı, yeni iskeledeki tadilat çalışmaları bitene kadar Kabataş iskelesinin kullanılacağı kaydedildi.

Kabataş meydan düzenlemesi, Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı nedeniyle Kabataş Vapur iskelesi kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “Kabataş Vapur iskeleleri "Kabataş Meydan Düzenlemesi, Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı" nedeniyle sabah saatlerinden itibaren deniz trafiğine kapatılacak. Çalışma nedeniyle Kabataş'taki vapur iskeleleri yaklaşık 2 yıl deniz trafiğine kapalı kalacak. Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek modern bir transfer merkezi yapılacak. Trafik yeraltına alınarak sahil boyunca kesintisiz yaya akışı sağlanacak. Bu çalışma nedeniyle Kabataş vapur iskeleleri yaklaşık iki yıl deniz trafiğine kapatılacak" denildi.

Bursa Mudanya – İstanbul Kabataş arasında sefer düzenleyen BUDO ise Kabataş İskelesi’ni bir süre daha kullanmaya devam edecek. Burulaş’tan yapılan açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kabataş İskelesinde yapılacak tadilat nedeniyle bu iskeleden hizmet veren deniz araçlarına değişik iskeleler tahsis edilmiştir. BUDO seferleri için Burulaş A.Ş.’ye tahsis edilen Sirkeci’deki Katip Çelebi İskelesi ise henüz teslim edilmemiştir. İskelenin boş tesliminden sonra yapılacak tadilat ve uygulanacak prosedür muhtemelen 15 gün sürecektir. Bu süreye kadar seferler Kabataş İskelesinden devam edecektir” ifadelerine yer verildi. (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.