Bugün Bayram

Bugün Bayram

​"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş" olan Ramazan ayı son bulurken İslam alemi, Ramazan bayramını idrak etmenin sevincini yaşıyor.

İslam coğrafyasında dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar, ibadet niyetiyle bir ay aç ve susuz kalarak nefislerini terbiye etti, cömertlik duygularını arttırdı, ahlâkî hasletlerine canlılık kazandırdı. Müslümanlar şimdi de bir mükafat olarak Ramazan bayramını karşılamanın mutluğunu yaşıyor, şükrüne eda ediyor.

Her ne kadar salgın nedeniyle buruk bir Ramazan geçirilse de Müslümanlar, bayramın ilahi bir ikram olduğu bilinciyle hareket ediyor.

İslam coğrafyasındaki bir çok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de Müslümanlar, Coronavirus nedeniyle alınan önlemler kapsamında sokağa çıkamıyor.

Buna rağmen sabahın ilk ışıklarıyla uyanan Müslümanlar, temizliklerini yaptı, bayramlıklarını giydi, kokular süründü…

Camilerin kapalı olması nedeniyle Bayram namazına gidemeyen Müslümanlar, evde ailece bayram namazını eda etti.

Aile fertleri, birbirlerinin bayramını tebrik etti, çocuklar büyüklerinin ellerinden öperek hayır duaları aldı.

Akrabalarını ve sevdiklerini ziyaret edemeyen Müslümanlar, telefonla görüntülü yaptıkları görüşmelerde birbirlerinin bayramını tebrik ediyor, hal ve hatır soruyor, dua ve temennilerde bulunuyor.

Sevgi ve kardeşliğin tazelenmesine, sevgi ve kardeşliğe giden yolları tıkayan engeller var ise onların ortadan kaldırılmasına bayramlar birer fırsattır.

Bayramı fırsat bulan bir çok Müslüman da dargın ve kırgın olduğu kişilerle barışıyor.

Bayramların diğer günlerden farklı yönlerini ortaya koyan, bizim bu günlere dinî ölçüler içerisinde göstereceğimiz ilgidir. Bu bakımdan bayramlar kadar, bizim bayramlarda işleyeceğimiz güzel ameller de önemlidir.

Bayramınız mübarek ve hayırlara vesile olsun…

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.