"Bugün de onun davasının sesini kısmak isteyenler var"

"Bugün de onun davasının sesini kısmak isteyenler var"

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Yürüyen Kur'an Hz. Muhammed (s.a.v)' adıyla düzenlenen kutlu doğum etkinliğinde Hz Muhammed'e yapılan eziyetlere değinilerek, bugün de onun davasının sesini kısmak isteyenler olduğu belirtildi.

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Sason Rahmet Pınarı Derneği tarafından Mevlid alanında, ‘Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (s.a.v)’ kutlu doğum etkinliği düzenledi.

 

Etkinlik saat13.30'da hafız Fatih Hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Botan İlahi Grubundan Derviş Madsor ilahileriyle peygamber sevdalılarını coşturdu. Program TESSEP (Tesettüre Çağrı Platformu) Başkanı Mehmet Duyu’nun yaptığı Türkçe konuşmayla devam etti.
 

 

‘Sizler, o şer odaklarına geçit vermeyeceksiniz’
Peygamberin doğumunun Müslümanların bayramı olduğunu belirten Duyu, “Bugün mübarek bir gün, bugün mazlumların, kız çocukların, garibanların, kimsesizlerin, kölelerin hürriyete huzura kardeşliğe muhabbete davet eden kutlu Nebi Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşrif ettiği gün. Yani biz peygamber sevdalılarının bayramıdır. Ama bu kutlu doğuma zalimler sevinmemişti, onu imha edip öldürmek davasını baltalamak için her türlü işkenceyi zulmü O’na ve ashabına reva gördüler. Onu doğduğu şehirden hicrete zorladılar. Bugün de Onun davasının sesini kısmak isteyenler var. Ama sizler onun sevdasıyla sevdalandınız, o şer odaklarına geçit vermeyeceksiniz. Bu sevdanız onun belirtisidir." dedi.
 

 

Derviş Madsor okuduğu mevlidi şerif ile dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun, “Rabbimiz yüce kitabında, 'Biz bu emaneti bir dağa indirseydik dağın korkudan sorumluluktan parçalandığını görecektiniz ayetine değinerek, lakin bizler o kutsal kitabı sadece okumakla yetiniyoruz, bundan dolayı hayatımıza tesir etmiyor. Kur’an’ın biz insanlara inmesi aslında Rabbimizin bize bir lütfüdür ve bize örnek olarak Yürüyen Kur’an Hz Muhammed'i (sav) gönderdi. Hayatımızı onun kitabı Kur'an ve onun Resulüne göre şekillendirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
 

 

Etkinlik tekrar seslendirilen ilahilerden sonra Hafız Fatih Uzun Hocanın okuduğu dua ile son buldu.   (Şenol Aksoy - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.