Bugünün Selahaddin'i Eyyubilerini yetiştirmemiz lazım

Bugünün Selahaddin'i Eyyubilerini yetiştirmemiz lazım

Bingöl'de Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesi'nin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bugünün, 21'nci yüzyılın Selahaddin'i Eyyubilerini yetiştirmemiz lazım" dedi.

Bingöl Üniversitesinde içinde cep sineması ve bireysel çalışma odalarının da bulunduğu bin 200 öğrenci kapasiteli kütüphanenin açılışı yapıldı. Kütüphanenin öğrencilere ve dışarıdan gelen vatandaşlara 24 saat aralıksız hizmet vereceği belirtildi.

Bingöl Üniversitesi kampüs alanı içerisinde 6 bin metrekare alan olarak inşa edilen bölgenin en modern kütüphanesi olarak tabir edilen Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanenin açılış törenine Vali Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, STK temsilcileri, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

"En önemli dayanak ilim ve bilimdir"

Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesinin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Üniversitemize, şehrimize ve gençlerimize hayırlı olsun diyorum. Değerli arkadaşlar bir ilim eseri ile karşı karşıyayız.  Bingöl Üniversitemiz bizim en değerli kuruluşumuz. Çünkü en değerli faaliyetle uğraşıyor, o faaliyet de ilimdir, bilimdir, bilgidir. Gençlerimizi geleceğe yetiştirmektir. Kim ne derse desin bugünkü dünyada en önemli güç, en önemli dayanak bilimdir. Gençlerimizi geleceğe donanımlı bir şekilde yetiştirmektir. Bu kütüphanemizin ve üniversitemizin buna katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Bizim çocukluğumuzda bu tür ortamlar, imkanlar yoktu maalesef. Bugün çok şükür artık gençlerimize, çocuklarımıza çok farklı ortamlar, imkanlar sağlayabilecek durumdayız." dedi.

"Bugünün 21'nci yüzyılın Selahaddin'i Eyyubilerini yetiştirmemiz lazım"

Dünya'da büyük bir rekabetin olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Bu rekabetin temel belirleyicisi de donanımlı nüfustur. Genç ve donanımlı nüfusumuzla bu dünyadaki rekabette anlımız ak çıkacağız inşallah. Bu binaya ismini veren Selahaddin'i Eyyubi'yi hepimizin okuması lazım. Geçtiğimiz günlerde Kudüs'ün fethinin yıl dönümünü idrak ettik. Bugünün, 21. yüzyılın Selahattin'i Eyyubilerini yetiştirmemiz lazım. O günün şartlarıyla, bugünün şartları farklı ama bugünün şartlarında ilimle, irfanla, sanatla, kültürle, edebiyatla çok çeşitli alanlarda dünyada bizi üst sıralarda taşıyacak insanlara gençlere ihtiyacımız var." diye konuştu.

"Kütüphanemiz 24 saat hizmet verecek"

 Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, da şunları söyledi:

"Böyle bir kütüphaneyi açmaktan dolayı mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Bingöl Üniversitesi büyük bir aile oldu. 15 binin üzerinde öğrencimiz var. 600 üzerinde akademik personelimiz var. Yine idari personelimiz var. Devasa bir üniversiteye dönüştük. Önümüzdeki yıllarda yeni açtığımız programlarla birlikte daha da büyüyeceğiz. Bu yıl içerisinde 40 üzerinde program açtık. Önlisans, lisans ve yüksek lisans programları ile birlikte Türkiye'de üniversitemizde ilk defa açılan programlar da var. Bunlar da tamimiyle hayata geçtiği zaman çok daha iyi olacağız ve bölgede kendi kabuğumuzu da kırmış olacağız, fiziki anlamda epey çaba sarf ediyoruz. 6000 metrekarelik bir kütüphane, cep sineması, bireysel çalışma odaları, kafeteryası, mescidi ile bütün alanı ve harika bir bina. Allah nasip ederse en azından bir kısmını 24 saatte açık tutmak istiyoruz ve imkan olursa gece 21.00'den ondan sonra kalan öğrencilerimize ücretsiz çay, simit ve çorba ikramı yapmak istiyoruz."  

"Kitap medeniyeti olmanın, ilmin, ahlakın ve erdemin merkezi olmanın da bir sonucudur"

Programda konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci ise "Kitap medeniyeti olmanın, ilmin, ahlakın ve Erdem'in Merkezi olmanın da bir sonucudur. İnanıyorum ki bu tür eserlerle, mazimizle olan diyaloğumuzu tekrar ihya ve inşa edeceğiz. Siz gençlerimizden okumalarını, düşünmelerini ve yeniden üretmelerini arzu ettiğimizi, tekrar rica ettiğimizi ifade ediyoruz. Çünkü düşünce dünyasından koptuğumuz bugünlerde buna oldukça ihtiyacımız var. Ülkemizi yeniden uluslararası arenada hak ettiği yere oturtmak için buna ihtiyacımız var. Sizlerden özellikle rica ediyoruz. İhya ve inşa sürecinde oldukça önemli yer tutacağına inandığım kütüphanemizin ilimize ve üniversitemize tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen konuşmaların ardından protokol tarafından kurdele kesimi ve İl Müftüsü Muharrem Genç'in yaptığı dua ile kütüphanenin açılışı yapıldı.

Kütüphaneyi gezen misafirler yetkililerden bilgi aldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.