Buhar kazanın patlamasında ihmal var

Buhar kazanın patlamasında ihmal var

Gürsu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu başkanı, meydana gelen buhar kazanı patlamasında ihmalin olduğunu söyledi.

Bursa'nın merkez Gürsu İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (GÜRSAB) bir tekstil fabrikasının boyahane bölümünde buhar kazanının patlamasıyla, aralarında fabrika sahibinin oğlunun da bulunduğu 5 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Fabrika binasının enkaz yığınına dönüştüğü patlama nedeniyle çevredeki çok sayıdaki iş yeri ve araçta da hasar oluştu.

Konuyla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Gürsu Organize Sanayi Bölgesi (GÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, meydana gelen buhar kazanı patlamasında ihmalin olduğunu söyledi.

Firmanın 1990'lı yılların başında kurulduğunu söyleyen Aydın, "Bölgemizin en eski fabrikalarından biri. Bölgemizde kendini yenileyemeyen 3 firmadan biriydi. Tabi bu buhar kazanının patlamasında bir ihmal var. Bu ihmal teknik kadronun, işçilerin veya yönetimin olabilir. Basınç 3-4 katına yükselmeden kazan patlamaz. Onun görülmesi gerekirdi. Bir ihmal var, ama maddi zarardan daha çok 5 can kaybı oldu. Hastanede 5 ölü var, 16 yaralı da tedavi görüyor. Allah onlara acil şifalar versin." diye konuştu.

Ölü sayısının artmamasını temenni eden Aydın, organize sanayi bölgelerinde merkezi bir sistemden buhar verilmesini şart olduğunu yıllardır söylediklerini dile getirdi.

Ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyleyen Aydın, "Halen içerde kaç kişi var bilmiyoruz, ama fabrika sahibinin oğlunun da ölenler arasında olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.