Bulgaristan Başbakanı Borissov'dan Rusya'ya "Ülkemizde casusluk faaliyetlerine son verin"

Bulgaristan Başbakanı Borissov'dan Rusya'ya "Ülkemizde casusluk faaliyetlerine son verin"

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov Rusya'ya yönelik yaptığı açıklamada, ülkesinde casusluk faaliyetine son verilmesi çağrısında bulundu.

Bulgaristan savcılarının altı kişiyi Moskova adına casusluk yapmakla suçladıktan bir gün sonra Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov Rusya'ya yönelik açıklamasında, ülkesinde casusluk faaliyetine son verilmesi çağrısında bulundu.

Bulgar savcılık makamları, aralarında eski ve muvazzaf askeri istihbarat görevlilerinin de yer aldığı iddia edilen casusluk çetesi üyelerinin Bulgaristan, NATO ve AB hakkındaki gizli bilgileri Sofya'daki Rus büyükelçiliğindeki bir yetkiliye aktardıklarını iddia ettiler.

Bulgaristan, son 18 ayda, aralarında askeri ataşenin de bulunduğu altı Rus diplomatını casusluk şüphesi üzerine sınır dışı etti.

ABD, İngiltere ve Kuzey Makedonya, topraklarındaki “kötü niyetli faaliyetlere” karşı Bulgaristan'ın yanında olduklarını açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab yaptığı açıklamada, Rusya'nın, Bulgaristan'daki "düşmanca eylemleri" ile mücadele etme çabasında Bulgaristan'ı desteklediklerini belirtti.

Rusya ise söz konusu suçlamaları reddediyor ve suçlamaların iki ülke arasındaki diyaloğu tahrip etmek adına yöneltildiğini belirtiyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler