Bulgaristan erken genel seçim için sandık başında

Bulgaristan erken genel seçim için sandık başında

Bulgaristan, nisan ayında yapılan bir önceki seçimde hükümetin kurulamaması sonrası tekrar sandık başına gitti.

4 Nisan 2021'de yapılan seçimin ardından hükümetin kurulamadığı ülkede, parlamento feshedilerek erken seçim kararı alınmıştı.

Ükede, 240 parlamento üyesinin belirleneceği erken seçimde, hiçbir partinin tek başına iktidar olma şansının bulunmadığı belirtiliyor.

Oy verme işlemi saat 20.00’da tamamlanacak. Ön sonuçların gece yarısı civarında açıklanması bekleniyor.

Seçmenler, ülkede 13 bin, yurt dışında ise 748 seçim merkezinde oy kullanıyor. Seçimde, 23 parti ve koalisyonun gösterdiği yaklaşık 5 bin 81 aday yarışıyor.

Son kamuoyu araştırmaları, seçimde sadece 6 parti ve koalisyonun, parlamentodaki yüzde 4 barajını aşabileceğini ancak hiçbirinin tek başına hükümet kuramayacağını gösteriyor.

4 Nisan'da yapılan bir önceki seçim sonucunda, parlamentoya katılan 6 siyasi güç, hükümet kuramamış ve sadece 9 oturum yapabilmişti.

Merkez Seçim Komisyonu (ZİK), 15 Temmuz’a kadar nihai seçim sonuçlarını, 18 Temmuz’a kadar ise parlamentoda yer alacak milletvekillerinin isimlerini açıklayacak.

240 üyeli parlamentoda, hükümet kurmak üzere oluşturulabilecek olası koalisyonların güvenoyu alabilmeleri için en az 121 milletvekilinden güvenoyu alması gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.