Bulgaristan Seçim Komisyonundan "ikinci tur" açıklaması

Bulgaristan Seçim Komisyonundan "ikinci tur" açıklaması

​Bulgaristan Seçim Komisyonu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Pazar günü yapılacak ikinci turda belirleneceğini belirtti.

Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonu yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın görevdeki Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in 14 Kasım'daki ilk turda elde edilen nihai sonuçlara göre oyların yüzde 49,42'sini aldığını ve yüzde 22,83 oy alan Anastas Gerdjikov ile ikinci tura çıkacağını söyledi. .

Komisyon, toplam seçmen sayısının 6 milyon 691 bin 150 olduğunu, ancak yalnızca 2 milyon 687 bin 307 seçmenin oy kullandığını söyledi.

Komisyon, seçmenlerin yarısından daha azının oy kullandığını ve adayların hiçbirinin oyların yarısından fazlasını alamadığı için ilk turda kimsenin Cumhurbaşkanı seçilmediğini belirtti.

Bulgar Anayasasına göre ikinci turda, seçime katılanların oranına bakılmaksızın en çok oyu alan aday Cumhurbaşkanı seçiliyor.

23 adayın yarıştığı ilk turda, 58 yaşındaki Radev, Değişime Devam Et, Bulgar Sosyalist Partisi ve Böyle Bir Halk Var gibi çeşitli siyasi oluşumlar tarafından desteklenirken, rakibi Bulgaristan'ın merkez sağ GERB partisi tarafından desteklendi.

Bulgaristan'da Cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından beş yıllık bir süre için seçilir. Radev'in görev süresi Ocak 2022'nin sonunda dolacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.