Bulgaristan'da İslamiyet yayılıyor

Bulgaristan'da İslamiyet yayılıyor

Avrupa'nın küçük ülkesi olan Bulgaristan'da İslam dinine rağbet her geçen gün artıyor.

BULGARİSTAN - Bulgaristan'ın 7,3 milyonluk nüfusunun yüzde 15'ini Müslümanlar oluşturuyor. Avrupa'nın küçük ülkesinde İslam dinine rağbet her geçen gün artıyor.


Araştırmacı Alexey Pamparov'a göre, İslam'a olan bu rağbeti anlamak için 90'lı yıllara dönmek gerekiyor. Bu yıllarda yükselişte ve parlak yıllarını yaşayan Bulgar Devleti, kenar semtlerde yaşayan Roman halkı kendi çaresine bırakır ve tabi halk perişan bir duruma düşer. Bu durumu fırsat bilen Evanjelik (Hıristiyanlar)'ler, alkolü yasaklayarak, bir meslek edinmelerini söyleyerek tebliğ çalışmalarına başlarlar.


Pamparov, 20 yıl sonra İslam dininin Hiristiyan dinini geçerek insanların kalbine girdiğini, Allah'a imanın olduğu ve Kuran emirlerinin en güzel kıvılcım ile kalpleri isındırdığı yerde, hırsızlık ve fuhuş gibi kötülüklerin büyük oranda azaldığının gözlenildiğini bildirdi.


Daha önce Hıristiyan bir bayan olan Shasine ve eşi gibi, çoğu insan İslam dinin kucaklıyor. Müslüman bayanların çoğu başörtü dahi takmazken, İslam'ı seçen çoğu bayanın çarşaf giydiği bildirildi.


Çift içinde ilk olarak İslam dinini seçme fikri, bir inşaatçı olan ve çalışmak için gittiği Avusturya'da yerel Müslüman halk tarafından barındırılmış olan Shasine'in eşi Angel'den çıkmış.


Bulgaristan'a döndüğünde değişmiş olan ve Moussa ismini alan Angel, İslam'i bilgilerini geliştirmek için gittiği bir camiye, İmam Ahmed Moussa olarak çıkmış. (Enes Suiçer-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.