Bulgaristan'daki Osmanlı Camileri yeniden ibadete açıldı

Bulgaristan'daki Osmanlı Camileri yeniden ibadete açıldı

Bursalı hayırsever işadamları tarafından restore edilen Bulgaristan'daki Osmanlı döneminden kalma 4 cami törenle ibadete açıldı.

HABER MRK - Bursalı hayırsever işadamları tarafından restore edilen, Bulgaristan'daki Osmanlı dönemine ait Kırcaali'deki Yoğurtçular Köyü, Rudozen Bölgesi'ndeki Çepentsi, Varna'daki Sonave (Sandıklı Köyü) ve Sloveykova (Damlalık) camileri, törenle hizmete açıldı.


Camilerin açılış törenlerinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa olarak Balkan ülkelerinde restorasyon ve düzenleme çalışmalarıyla Osmanlı'ya uzanan tarihi ve kültürel mirasın geleceğe taşındığını söyledi.


Bursa'nın Balkanlar'da birçok iz bıraktığını dile getiren Başkan Altepe, "Balkanlar bizim bir parçamız. Burada Bursa'nın tüm renkleri var. Burada kendimizi bir yabancı gibi hissetmiyoruz. Burada Osmanlı döneminden kalma birçok anıtsal yapı var. Bu yapıların çoğu yok olmuş ya da harabe durumdaydı. Şimdi tek tek ayağa kaldırmanın gayretindeyiz" diye konuştu.


Altepe, Bulgaristan'da restorasyonu tamamlanan 4 camiden Kırcaali'deki Yoğurtçular Köyü Camii ile Kırcaali'nin Rudozen bölgesindeki Çepentsi Camii'nin açılışını Bursalı hayırsever işadamı Celal Sönmez ve oğlu Osman Sönmez'le birlikte gerçekleştirdi.(Zeki Aras - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.