Bulgur tanıtımına teşekkür plaketi

Bulgur tanıtımına teşekkür plaketi

Mardin ovasında yetişen buğdaydan yapılan bulgurun tanıtımına katkı sunan yemek ustası, teşekkür plaketiyle ödüllendirildi.

Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı Faysal Sun, çeşitli platform ve etkinliklerde pişirdiği yemek çeşitleri ile Mardin bulgurunu tanıtımına katkı sunan Mardin Yöresel Tatlar ve Dobalan Derneği Başkanı Hikmet Ölçer’e teşekkür plaketi verdi.

Dernek Başkanı ve yemek ustası Ölçer’i iş yerinde ziyaret eden Sun, Mardin’de yetişen ve birçok ülkeye de ihraç edilen coğrafi işaret sahibi Mardin bulgurundan yaptığı yemek çeşitleri sayesinde bulgurun tanıtımına ve dolayısıyla Mardin’in yemek kültürü ile ekonomisine de katkı sunulduğunu söyledi.

Sun, “Ustamızın, Mardin bulgurunu layık olduğu şekilde pişirerek ve sunarak büyük katkıları olmuştur. Huzurunuzda kendisine teşekkür ediyor ve bu plaketi kendisine takdim ediyorum.” dedi.

Mardin Yöresel Tatlar ve Dobalan Derneği Başkanı Ölçer de Sun’a teşekkür ederek, Mardin bulgurundan yaptıkları yemeğin lezzet olarak diğer bulgurlardan farklı olduğunu ve bu farkı yemeklerinin tadanların fark edildiğini belirterek bulgurdan tatlı dahil yaklaşık 20 çeşit yemek yaptıklarını söyledi.


Bulgur tanıtımına teşekkür plaketi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler