“Buralar tamamen yanmış insan cesetleriyle dolu”

“Buralar tamamen yanmış insan cesetleriyle dolu”

Myanmar’da Budist çetelerin hedefi olan Arakanlı Müslümanların yaşadıkları zulmün boyutunu anlatan yeni görüntüler ortaya çıktı.

Bir taraftan Myanmar Devleti askerlerinin, diğer taraftan Budist çetelerin barbarca saldırılarına hedef olan Arakanlı (Rohingya) Müslümanların yaşadığı trajedi devam ediyor.

Arakan’dan gelen görüntülerde, yaşadıkları zulmü anlatan Müslümanlar; evlerin, camilerin içerisindeki insanlarla nasıl ateşe verildiğini dile getirdiler.

Görüntülerde konuşan bir Arakanlı Müslüman, şahit olduklarını şöyle anlatıyor: “Bizim Bordarpara’da 570 ev vardı. Bunların 500’ünü yaktılar. Bu evler yakıldığında yaşlılar ve çocuklar kaçamadı. Onlar da evleriyle birlikte yanıp kül oldular. Camileri de yaktılar. İnsanların namaz kılmasını istemiyorlar.”

“Bu gördükleriniz yanmış cesetler”

Başka bir video kaydında konuşan diğer bir Arakanlı ise kaydettiği vahşet görüntüleri hakkında şu bilgileri veriyor: “Burası Arakan’ın Maungdaw kentine bağlı Porbil köyü. Bu gördükleriniz yanmış cesetler. İnsanların kafaları koparılmış. Burada 5 yanık ceset görülüyor. Buralar tamamen yanmış insan cesetleriyle dolu.”

Adının Abdülmecit Alam olduğunu söyleyen Arakanlı bir Müslümanın ise gördüğü işkenceler nedeniyle zorlukla konuştuğu görülüyor.

“Demir çubuklarla vurdular, botlarıyla sırtımızı tekmelediler”

25 Kasım günü evinden alınıp götürüldükten sonra ağır işkenceler gören ve bundan dolayı yürüyemeyecek hale gelen Abdülmecit Alam, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:  “Benim adım Abdülmecit Alam, babamın adı ise Kiramet Alam. Benimle beraber 10 kişiyi evlerimizden alıp bir okula götürdüler. İlk önce bir iple ellerimizi ve ayaklarımızı bağladılar. Sonra ise göğsümüzün üzerine yatırdılar. Ardından demir çubuklarla vurdular. Botlarıyla sırtımızı tekmelediler. Gördüğüm işkenceler nedeniyle yürüyemiyorum.”

Myanmar askerleri Müslümanları katletmeleri için Budist köylülere silah eğitimi veriyor

Öte yandan Myanmar’da barbarca saldırıların hedefi olmamak için topraklarını terk ederek Bangladeş’e geçmeye çalışan Arakanlı Müslümanları katletmeleri için sınır bölgesindeki Budist köylülere askerler tarafından silah eğitimi verdiği de ortaya çıktı.

Fotoğraf karelerine yansıyan görüntülerde Myanmar askeri tarafından kadınlara dahi uzun namlulu silahlarla atış talimleri yaptırıldığı görülüyor.  

Kamplardaki Müslümanlar acil yardım bekliyor

Bangladeş sınırındaki mülteci kamplarına ulaşmayı başaran Müslümanların, buradaki sıkıntıları da devam ediyor. Temel gıda malzemeleri, bebek maması, ilaç ve giysi gibi ihtiyaçları bulunan Arakanlı Müslümanlar, zor şartlarda hayatta kalmaya çalışıyor. Bölgedeki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, başta çocuklar olmak üzere, yaralı kurtulanların imkânsızlıklar ve gerekli müdahalelerin zamanında yapılmamasından dolayı hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.  (Mustafa Kaynak, Ali Ekber İrtem - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.