Burma'da Budistler İslami bir okula saldırdı

Burma'da Budistler İslami bir okula saldırdı

Burma’da Müslümanlara zulüm bitmiyor. Bu sefer de Budistler tarafından toplu katliama maruz kalan Müslümanlara ait İslami bir okul saldırıya uğradı

300’den fazla radikal Budist, geçtiğimiz Pazar sabahı Burma’nın eski başkenti Bangon şehrinde İslami bir okula saldırdı. Polis güçleri ise bölge yakınında araçları bulunmasına karşın saldırıyı durdurmak için müdahalede bulunmadı.

Rohingya Haber Ajansı’nın Mangodo şehrindeki muhabiri şu anda uygulanmakta olan gizli bir hükümet planından bahsetmişti. Bu plan kapsamında Bangladeş’ten gelen muhacir onlarca Budist aile, evleri ve tarım arazileri ellerinden alınan Müslümanların mahallelerine ve köylerine yerleştiriliyor.

Diğer yandan Arakan Eyaleti’nin askeri yöneticisi, Rohingya Müslümanları’nın bir sene zarfında ortadan kaldırılabilmesi için geçtiğimiz Çarşamba günü Budist rahiplerle bir araya gelerek işbölümü yaptı.

Bilindiği üzere Burma’da Rohingya Müslümanları beş yüzyıldır bölgede bulunmasına karşın ülke topraklarında tanınan etnik gruplar arasında yer almıyor ve toplu katliama maruz kalıyor.

Küresel Haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.