Büro Memur-Sen ‘Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlamıyor

Büro Memur-Sen ‘Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlamıyor

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personelinin verilmeyen mali ve özlük haklarını nedeniyle ‘Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlayamadıklarını söyledi.

Bu yıl 13-19 Mayıs tarihleri arası Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Sosyal Güvenlik haftası münasebetiyle açıklamalarda bulunan Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, dünyayı etkisi altına alan, Türkiye’nin de içerisinden geçmekte olduğu salgın sürecinde tarihi bir görevi yerine getiren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personelinin, Sosyal Güvenlik Haftası’nın kutladığını ve sağlıklı günlere ulaşmayı dilediğini söyledi.

Ümit Unat, yaptığı görevin bilincinde olan SGK personelinin beşikten mezara kadar tüm vatandaşlara hizmet verdiğini belirtti.

SGK personelinin, kendilerinden ve ailelerinden feragat ederek görevlerini aksatmadan ifa ettiğine dikkat çeken Başkan Unat, “SGK, vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını hedeflemektedir. Ancak, bu hedefin gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan personel göz ardı edilmektedir. Mesai mefhumu gözetmeden çalışan SGK görevlilerinin bu çalışmalarının karşılığını alamaması büyük bir adaletsizliktir.” dedi.

SGK’nın ülkedeki 81 milyon vatandaşa hizmet verdiğini belirten Unat, "SGK, vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçlamaktadır. Bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurumdaki yaklaşık 28 bin memur göz ardı edilmektedir. Unutulmamalıdır ki, hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi öncelikle çalışanlarının mutluluğunu sağlamaktan geçmektedir. Kendi çalışanını memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlarımızı memnun etmesi mümkün değildir. Ülkemizin bel kemiği olan kurumdaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef memurlarımızın beli kırılmıştır." dedi.

Aşırı iş yükü ve yapılandırmalar nedeniyle SGK personelinin mesai mevhumu gözetmeden çalıştığını kaydeden Unat, yapılan fazla mesailere karşılık ücretlerin ödenmemesinin adaletsizlik olduğunu belirtti.

Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesinin personelin evine götürdüğü ekmeğe, çocuklarının rızkına göz dikmek olduğunu kaydeden Unat, “666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırılan ikramiyelerin tekrar ödenmesiyle ilgili mahkeme kararları var. Kazanılan yargı kararları doğrultusunda ikramiyeler en kısa sürede ödenmelidir. Bizler, kimseden haksız bir kazanç istemiyoruz. Bizler, memur kardeşlerimizin emeğinin, alın terinin karşılığını istiyoruz." diye konuştu.

“Mağduriyetler giderilmelidir”

Mali ve özlük haklarda yaşanan kayıplar nedeniyle SGK’da çalışan kamu görevlilerinin mağdur olduğunun altını çizen Unat, “Sosyal Güvenlik Haftası, öncelikle kurumdaki kamu görevlileri memnun edilerek değer kazanacaktır. Bunun için kurum personeli uzmanlaştırılmalı, İl Sosyal Güvenlik Uzmanı/Sosyal Sigorta Uzmanı kadroları bir an önce açılmalıdır. Kurumdaki kamu görevlilerimizin hakkı olan fazla mesai ücretleri, ikramiyeleri ve ek ödemeleri verilmelidir. Sosyal Güvenlik Haftası’nda kurumda çalışan personele yapılan haksızlıklara ‘Hayır’ diyoruz. Genel Yetkili Sendika olarak bu haksızlığın giderilmesini ve kamu görevlilerimizin emeğinin ve alın terinin karşılığının verilmesini istiyoruz.” dedi.


Büro Memur-Sen ‘Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlamıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler