Bursa Bilim Şenliği’ni 175 bin kişi ziyaret etti

Bursa Bilim Şenliği’ni 175 bin kişi ziyaret etti

Bursa’da düzenlenen ve dünya rekoru kırılan Bilim Şenliği’ni 175 bin kişi ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları'nın isim sponsorluğunda TÜYAP fuar alanında düzenlenen Bilim Şenliği'ni 175 bin kişi ziyaret etti.

Şenlik kapsamında daha önce 2 bin 900 kişiyle Avustralya'ya ait olan Bilimsel Deney Rekoru da 3 bin 417 kişinin 42 dakika süren deneyi ile Türkiye'ye kazandırıldı. Bu rekor ile Bursa ve Türkiye, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş oldu.

Türkiye genelinde 'enerji verimliliği' alanında bin 120 projenin katılımıyla toplam 102 bin TL para ödüllü yarışmalar da mucitlerin enerjiye bakış açısını gözler önüne serdi.

Şenlik boyunca 78 farklı atölye alanında 150'den farklı atölye içerisinde, 74 bin 823 atölye çalışması gerçekleştirildi.

Bilim Şenliği’nde Türkiye rekoruna da imza atıldı. 275 okuldan 2 bin 600 öğrencinin katılımıyla yapılan mangala turnuvasında 4 günde toplam 8 bin 830 karşılaşma yapıldı. İlköğretim 3'üncü sınıftan lise son sınıfa kadar 7 ayrı kategoride yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere plaket ve oyun seti, her kategorinin birincilerine ise bisiklet hediye edildi. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.