Bursa Büyükşehir Belediyesi ilçe çöplüklerini rehabilite ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ilçe çöplüklerini rehabilite ediyor

Sınırlara yeni dahil olan ilçelerdeki düzensiz çöp depolama alanları rehabilite ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına yeni dahil olan ilçelerdeki düzensiz çöp depolama alanlarını rehabilite ediyor.

Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katılan ilçelerde ve bu ilçelere bağlı beldelerde uzun yıllardır düzensiz çöp depolama alanı olarak kullanılan toplam 29 adet çöp sahası bulunurken, bu alanların rehabilite edilmesi için düğmeye basıldı. Çevre sağlığının korunması ve atıkların çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan çalışmalarla, düzensiz çöp depolama alanlarının yeniden doğaya kazandırılması hedefleniyor.

Orhangazi İlçesi Yeniköy ve Çakırlı Mahalleleri ile, İznik İlçesi Boyalıca ve Elbeyli Mahallelerinde ortalama 35 bin metrekarelik alanda bulunan yaklaşık 80 bin metreküp katı atığın tesviye işlemlerinin ardından, sahalar toprak ile kapatılıp üzerine uygun noktalara gaz bacası yerleştiriliyor. Ayrıca alanlara girişlerin engellenmesi için sahalar tel çit ile çevrilirken, drenaj kanalları ile bu bölgeler daha sağlıklı hale getiriliyor.

Toplam 29 düzensiz çöp depolama sahasındaki rehabilitasyon çalışmalarının 2015 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.