Bursa iş dünyası temsilcileri referandum sonuçlarını değerlendirdi

Bursa iş dünyası temsilcileri referandum sonuçlarını değerlendirdi

Referandumunun ardından belirsizlik ortamının kalktığını belirten Bursa iş dünyası temsilcileri, bugünden itibaren ekonomiye odaklanılması gerektiği vurgulandı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin siyasi istikrarla birlikte güçlü ekonomi için de tercihini yaptığını, belirsizliklerin sona erdiğini, artık yeni reformlara odaklanmak gerektiğini ifade etti.

Halkının anayasa değişiklik kararının Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlara ve engellemelere de cevap niteliği taşıdığını vurgulayan Burkay, "Ülkemiz, geleceğini ancak kendi kararlarıyla tayin etme hakkına sahip oldu. Belirsizlikler ortadan kalktı. Anayasamız daha demokratik ve etkin bir yapıya kavuştu. İstikrar güvenin, güven ise yeni yatırımların ve ekonomideki büyümenin yolunu açacak. Karar mekanizmasının hızlı işlediği, yapısal reformların hayata geçirileceği yeni bir süreç başladı. Bizler de Bursa iş dünyası olarak ‘Zaferin cephanesi üretimdir’ anlayışı ile Türkiye için çalışmaya ve üretmeye kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.

"Siyasi belirsizlikler bittiği için güçlü ekonomi ilk hedeflerimiz olmalıdır"

Balkan Rumeli Sanayici ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Berat Tunakan, "Referandumun tüm ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Kullandığımız oylar yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Önemli olan birlik, beraberlik içinde ülkemizin sorunlarının çözümüne odaklanmak. Yoğun bir siyasi süreci geride bıraktık. Milletimizin kararından sonra artık ekonomiye, ekonomik sorunların çözümüne çok hızlı bir şekilde odaklanmalıyız. Siyasi belirsizlikler bittiği için güçlü Türkiye, güçlü ekonomi ilk hedeflerimiz olmalıdır. Bunu için ekonomik reformlar üzerinde çalışılmalı, katma değer sağlayacak üretim öncelikli olmalı. Yatırımların hızlandırılması için bürokratik engeller de azaltılmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki süreçte ekonomi ana gündem maddesi olacaktır"

Batı Trakya Türkleri Yönetici İşadamı ve Sanayiciler Derneği (BATISİAD) Başkanı Ahmet Er, "Türk milleti refaha, özgürlüğe, güçlü ekonomiye ve ülkemizi geleceğe taşıyacak yapısal dönüşüme yeşil ışık yakarak, kararını istikrarın sürmesinden yana kullanmıştır. Yeni ve büyük Türkiye’nin temelleri bugün itibariyle atılmıştır. Belirsizliğin tamamıyla ortadan kalktığı bu noktada bizler daha fazla çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Önümüzdeki süreçte ekonomi ana gündem maddesi olacaktır. Bu minvalde ekonomik reformlarda gaza basma fırsatı yakaladığımızı ifade etmek istiyor, geleceğe odaklanmamız gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

"Yeni süreçte hızla gelişen bir Türkiye bekliyoruz"

Ebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Dernegı (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay ise "Aziz Milletimiz, halk oylamasında aldığı kararla istikrar, güven ve dönüşüme 'Evet' demiştir. Bu sonuçlara göre tek kazanan milletin kendisidir. Yeni süreçte hızla gelişen bir Türkiye bekliyoruz. Üretimden istihdama, yatırımdan ihracata kadar her alanda hızlı kararlar alabilen, ekonomik reformlar ile daha müreffeh bir seviyeye ulaşacak olan ülkemiz; kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine de bir adım daha yaklaşmış olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte karşılaştığımız bürokratik sorunlar ortadan kalkacak, karar alma mekanizmasının yanı sıra, hareket kabiliyetimiz de gelişecektir." değerlendirmesinde bulundu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.