Bursa İshak Şah Camii restore ediliyor

Bursa İshak Şah Camii restore ediliyor

Bursa Namazgah Caddesi üzerinde bulunan tarihi İshak Şah (Müftü Önü) Camii’ndeki restorasyon çalışmalarına başlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Namazgah Caddesi üzerindeki İshak Şah (Müftü önü) Camii’ndeki yenileme çalışmalarına başladı. Camideki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’tan 1420 yılında İshak Şah tarafından yaptırılan cami restorasyonu hakkında bilgi aldı.

Yıldırım ilçesinde ‘Müftü Önü Camii’ olarak bilinen ve 600 yıl önce İshak Şah tarafından yaptırılan mabedin zamanla binalar arasına sıkışıp kaldığını, abdest alma yerinin dahi bulunmadığını dile getiren Başkan Altepe, kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden alınan izinler akabinde çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Cami etrafındaki binaları kamulaştırarak düzenleme alanı oluşturduklarını ifade eden Başkan Altepe, “Bir yandan camimiz restore edilirken, diğer yandan abdesthane, tuvalet ve müştemilat düzenlemeleri yapılıyor. Camimizin içi ve dışı, daha önce kapatılmış pencereleri, beton minaresiyle orijinal olarak yeniden ayağa kaldırılıyor. Yapılan çalışmalarla canlanan camimiz, ilk günkü güzelliğine, orijinal haline kavuşmuş olacak. Ecdada vefa çalışmalarımızdan birini de burada gerçekleştirmiş olacağız. Mahallemize ve Yıldırım’a değer katacak. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Başkan Altepe son olarak, bugüne kadar Müftü Önü Camii olarak bilinen yapının adının İshak Şah Camii olarak değiştirileceğini açıkladı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.