Bursa Jandarma Alay Komutanı gözaltına alındı

Bursa Jandarma Alay Komutanı gözaltına alındı

Bursa Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un gözaltına alındığı öğrenildi.

Türkiye’de dün akşam gerçekleştirilen darbe girişimi kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar devam ediyor. Edinilen bilgilere göre Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ve 3 askeri personel, emniyet müdürlüğü istihbarat ve terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü binasına getirildi.

İddiaya göre Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, darbe girişiminden sonra komutanlığa gelerek kendisine sıkıyönetim komutanı sorumluluğu verildiğini belirterek toplantı yapmak istedi.

Böyle bir girişim haberini aldığı gibi hemen komutanlığa gelen Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, "Ben kanunsuz emri tanımıyorum. Burada sorumluluk bende" diyerek Albay Yurdakul Akkuş hakkında Bursa Valisi İzzettin Küçük ile görüştükten sonra İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un gözaltına alınması talimatını verdi.

Kalkışmayı planlayanların arasında yer aldığı ileri sürülen Albay Yurdakul Akkuş sorgulanmasına Fevzi Çakmak Caddesindeki Bursa Emniyet Müdürlüğü binasında başlandı. Bursa Valisi İzzettin Küçük de Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile birlikte Bursa Adliyesine gelerek soruşturma ile alakalı hazırlık başlattılar. (Zeki Aras –İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.