Bursa Kent Konseyinden termik santrali çağrısı

Bursa Kent Konseyinden termik santrali çağrısı

Bursa’da yapılması planlanan termik santralinin yeri ile ilgili yaşanan tartışmalar üzerine Bursa Kent Konseyi ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

Bursa Kent Konseyi tarafından Batı Organize Sanayi Bölgesi ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Santrali ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Makamları ile ilgili bakan ve kurumlara yazı gönderildi.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde yapılması planlanan termik santrali, çevreye vereceği zararlar dolayısıyla tepkiyle karşılanmıştı. Santralin yeri ile ilgili yaşanan tartışmalar üzerine çözüm arayışına giren Bursa kent Konseyi, Bursa iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Toplantıda, alınan karar doğrultusunda Demirtaş’ta yapılması planlanan santralin Batı Organize Sanayi Bölgesine kaydırılmasında fikir birliğine varıldı.

Toplantıda alınan kararlar, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamları ile ilgili bakan ve kurumlarla paylaşıldı.

Kent Konseyinin ilgili yazısında şu ifadelere yer verildi: “Bursa Kent Konseyi olarak;  Batı OSB’nin, Deri OSB’nin batısında kalan sulanacak tarım alanlarına yapılmasının önlenmesini ve durdurulmasını ve DOSAB Santralinin, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesine değil, Deri OSB ile Boya OSB’nin kurulduğu Badırga’ya yapılmasını öneriyoruz ve talep ediyoruz.”   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler