Bursa, Kocaeli ve Yalova'da sulama sezonu tamamlandı

Bursa, Kocaeli ve Yalova'da sulama sezonu tamamlandı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye'de yapılan yatırımlarla modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılarak, tarımda su tasarrufu sağlandığı ve ülke tarımına katkı sunulduğu belirtildi.

Bursa da 22 Nisan'da başlayan sulama sezonu 10 Ekim 2020 tarihinde tamamlandı. 2020 yılı sulama sezonunda Bursa ve ilçelerinde toplam 622 bin 426 dekar tarım arazisi sulandı. 2020 yılında toplam 622 bin 426 dekar arazide yapılan sulu tarım ile birlikte ülke ekonomisine 935 milyon TL katkı sağlandı.

2020 yılı sulama sezonunda Kocaeli ve ilçelerinde toplam 8 bin 507 dekar tarım arazisi sulandı. 2020 yılında toplam 8 bin 507 dekar arazide yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 7 milyon TL katkı sağlandı.

Yalova ve ilçelerinde toplam 5 bin 767 dekar tarım arazisi sulandı. Toplam 5 bin 767 dekar arazide yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 4,750 milyon TL katkı sağlandı.

DSİ tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İnşa ettiğimiz baraj ve göletler, sulama kanalları ile iletim hatları sayesinde suyu toprakla buluşturuyoruz. Yaptığımız toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile tarım arazilerini büyütüyoruz. Çiftçimizin gelirini, üretim konforunu yükseltiyoruz. Böylece kırsal alanlardan göçün belli ölçüde önüne geçtiğimiz gibi gıda arz güvenliğinin de teminatı oluyoruz. Bursa, Kocaeli ve Yalova illerimizde 2020 yılı sulama sezonunda problem yaşamadık. Yaptığımız yatırımlarla bunu sürekli hale getirmek ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Hem suyumuza hem toprağımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.