Bursa Milletvekili, üyesi olduğu Mazlum Der'den istifa etti

Bursa Milletvekili, üyesi olduğu Mazlum Der'den istifa etti

AK Parti Bursa Milletvekili Avukat Zekeriya Birkan, üyesi olduğu Mazlum Der’in duruşunu kaybettiği, kuruluş amacından uzaklaştığı gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu.

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan üyesi olduğu Mazlum Der’den yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

Yaptığı açıklamayla Mazlum Der’den istifa ettiğini duyuran Ak Parti Bursa Milletvekili Av. Zekeriya Birkan, 28 Şubat sürecinde İnsan Hakları ve Özgürlükler açısından Mazlum Der’in sürekli mazlumlardan yana olmasıyla dikkat çektiğini, duruşu, misyonu ve mücadele metotlarıyla örnek alınan bir kurum haline geldiğini söyledi.

Bugün gelinen süreçte ise, bir zamanlar direnişin sembolü haline gelen Mazlum Der’in, haktan adaletten ve mazlumdan yana olan şiarını kaybettiğini dile getiren Milletvekili Birkan, “ Dernekte uzun süredir beklediğimiz düzelme gerçekleşmemiş ve yapılan hatalar giderek derinleşmiştir. Dernek içerisinde istişare kültürü terk edilmiş, üyelerin düşünceleri yok sayılmıştır.”ifadelerini kullandı.

Zaman içerisinde fikir ayrılıkların bugün itibariyle belirginleştiğini vurgulayan Vekil Birkan, “Ve sonunda yol ayrımı noktasına gelinmiştir. Kuruluşundan itibaren aktif rol aldığım Mazlum Der, temel değerlerinden uzaklaşmış, kuruluş amacından sapmış, bambaşka bir kulvara girmiştir.”diye konuştu.

İlkeli bir tavır sergilemesi beklenen Mazlum Der’in bir takım bölgesel ve ulusal gelişmeler karşısında kendisinden beklenen duruşu sergileyemediğini söyleyen Milletvekili Birkan, “Son terör olaylarındaki tutumu ise tam bir vicdan ve akıl tutulmasının eseridir.” İfadelerini kullandı.

Birkan son olarak, “Kuruluş gayesinden uzaklaşan Mazlum Der ile ilgili gönül ve ideal birlikteliğim kalmadığından, üyelikten istifa ediyorum.” şeklinde istifa ettiğini duyurdu. (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler