Bursa Osmangazi’deki yangından dolayı evler boşaltılıyor video

Bursa Osmangazi’deki yangından dolayı evler boşaltılıyor video

Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesi Aksungur Köyü'nün ormanlık alanında başlayan yangının kısa sürede etkisini arttırmasından dolayı Çağrışan Köyü'ndeki ormanlık alana yakın evler boşaltılmaya başlandı.

Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesi Aksungur Köyü'nün ormanlık alanında başlayan daha sonra Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köylerinin ormanlık alanlarına da sıçrayan yangın rüzgar nedeniyle büyümeye devam ediyor

Alevlerin tehdit ettiği Çağrışan Köyü'ndeki ormanlık alana yakın evlerin boşaltılmaya başlandığı Köy camiinden yapılan anonslarda köydeki araçların çıkartılması istendiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 17.30 sıralarında Çağrışan Köyü sınırlarındaki çam ormanında Piknikçilerin ateşinden çıktığı düşünülen yangın, kısa sürede büyüyerek, rüzgârın etkisiyle büyük bir alana yayıldı.

Yangının meydana geldiği Çağrışan Köyü'ne gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türyılmaz ve Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ında aralarında bulunduğu bürokratlarla toplantı yaptı.

 Daha sonra açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, yangının 50 hektar alanda sürdüğünü bildirerek, "Yangının ihbarını 17.30'da aldık. Ekiplerimizi hemen yönlendirdi. Rüzgarın etkisiyle alevler büyüdü. Şu anda çevre il ve ilçelerden aldığımız destek ile toplam 78 araç ile yangını söndürmeye çalışıyoruz. Tedbir amacıyla Çağrışan'da bazı evleri boşalttık. Rüzgâr çalışmalarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Gece nedeniyle alevlere havadan müdahale edemiyoruz. Bursa'da bekletilen 5 helikopter sabahın ilk ışıkları ile çalışmaya başlayacak" şeklinde konuştu.

Aksungur, Çağrışan ve Nilüfer köyleri arasındaki yangın bölgesine havadan müdahale için orman helikopterinin sevk edildiği yangına ekiplerin şehir merkezinden ve İzmir otobanı ile Mudanya'dan da görülen yangının söndürülmesi için çalışmaları sürüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler