Bursa'da 120 yıllık cami yenilendi

Bursa'da 120 yıllık cami yenilendi

Yoğun yapılaşma nedeniyle park ve sosyal donatı alanlarından yoksun olan Selimiye Mahallesi, yapılan düzenlemeyle Camisi ile birlikte yenilendi.

Yoğun yapılaşma nedeniyle park ve sosyal donatı alanlarından yoksun olan Selimiye Mahallesi’nde  yapılan düzenlemeyle cami ile birlikte bir meydan da kazandırıldı. Yaklaşık 120 yıllık geçmişi bulunan Selimiye Camii önünde bulunan ve planlarda açık otopark alanı ile kısmen yolda kalan 154 metrekarelik binayı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, bir kentsel tasarım projesini hayata geçirdi.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Recep Altepe, 120 yıllık tarihi olan Selimiye Camii’nin önündeki binaların kaldırılmasıyla yapılan çalışmaların ardından, mahallenin örnek bir kentsel tasarım çalışması kazandığını söyledi.

 

 

Selimiye Camii’nin düzenlenmesiyle birlikte açığa çıkan mahalle meydanında incelemelerde bulunan Başkan Altepe, Selimiye Mahallesi’nin sosyal donatı alanlarının en az olduğu semtlerden biri olduğunu belirtti.

 

Başkan Altepe, bölgede yer alan Selimiye Camii’nin binası, avlusu, tuvaletleri ve çevresiyle A’dan Z’ye yenilendiğini ifade etti.

 

Yenileme için kamulaştırma yapıldığını, yıkılan binaların ardından mahallenin yeni bir meydana sahip olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Selimiye Camii ve bu meydan, Altıparmak’a farklı bir hava katan güzel bir çalışma oldu. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.