Bursa’da 181 işyeri denetlendi

Bursa’da 181 işyeri denetlendi

Bursa Merkez Yıldırım’da Belediye ekipleri 181 iş yerini ruhsat şartları açısından denetledi.

İlçedeki işyeri denetimlerini sürdüren Yıldırım Belediyesi ekipleri, 181 iş yerini ruhsat şartları açısından denetledi.

“Sağlıklı Yıldırım” hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde işyerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Halk sağlığının korunmasının öncelikli gündemleri arasında yer aldığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hemşerilerimizin sağlığı her şeyden önce geliyor. Bu anlamda da ilçemizde faaliyet gösteren esnaflarımızı ruhsat şartlarına uygunluk açısından düzenli olarak denetliyoruz. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerimiz, Haziran ayı içerisinde 181 işyerini denetledi. Bunun dışında 2 işyerine de örnek iş yeri belgesi ve teşekkür belgesi verildi.” dedi.

Gerek ruhsat, gerekse periyodik hijyen denetimlerinin artarak devam edeceğini aktaran Edebali, “Özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin tamamını Ramazan ayında ve sonrasında da denetime tabi tutacağız. İlgili birimlilerimiz bu konuda yoğun bir mesai sarf ediyor. İlçemizde, insanlarımızın sağlığını tehdit edecek mamullerin üretilmesine ve satılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Halkımızın sağlık ve rahatı için yaptığımız denetimlerde caydırıcılık yönetimi olarak cezai işlemlere başvurduğumuz gibi, kanun ve yönetmeliklere uyan esnafımızı da ödüllendirerek, tüm işyerlerini kurallara uymaları noktasında teşvik ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.