Bursa'da 2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi başladı

Bursa'da 2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi başladı

Marmara Belediyeler Birliği’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Akıllı Belediyecilik Zirvesi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla başladı.

Marmara Belediyeler Birliği’nin, şehirlerin teknolojiye ve güncel gelişmelere uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları çözümler ile geliştirilen teknolojik yeniliklerin tanıtılması amacıyla bu yıl ikincisini düzenlendiği Akıllı Belediyecilik Zirvesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde başladı.

Zirvenin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık kavramının, ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olma hali olarak tanımlandığını belirterek, bu her üç kavramın  da doğrudan belediyecilik hizmetleriyle bağlantılı olduğunu vurguladı.

“Gelecek vizyonu sağlıklı verilerle belirlenir”

Yerel yöneticilerin ‘şehirlerin hekimi’ olarak kenti geleceğe taşıma adına yapacakları çalışmalarda akıllı belediyecilik uygulamalarının büyük önem taşıdığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Şehirde kaç engelli var, engellilik durumları nedir, yaşlı nüfusu, hangi yaş gruplarında, kaç çocuk var ve hangi hastalıkları geçirmişler? Bu gibi verileri güvenilir bir şekilde toplayan yerel yönetimler, Bakanlık olarak bizim en güçlü partnerimiz oluyor. Örneğin 100 bin kişilik bir mahalle veya ilçede tüketilen su miktarı, suyun kalitesi, bireysel tüketim gibi verilerin hesaplanması çok önemli. Sağlıklı veri akışı ve verilerin akılcı değerlendirilmesi sayesinde bir şehrin gelecek vizyonu belirlenir.” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın teknolojiyi en iyi şekilde kullanan birimlerden biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Uygulamaya giren e-nabız’la birlikte artık bir vatandaşımız sağlığıyla ilgili tüm verileri cebinde taşıyabiliyor. Ne zaman ameliyat olmuş, hangi ilaçları kullanmış? Halkımız istediği zaman istediği kişiyle bu bilgileri paylaşabilecek. Hayatı kolaylaştıran çözümlerin ve teknolojik gelişmelerin yerel yönetim uygulamalarına da aktırılması açısından bu zirveyi çok önemsiyorum.”

2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi, açılış konuşmalarının ardından ‘Akıllı Şehir, Akıllı Belediyecilik nedir?’ konulu oturumla devam etti. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.