Bursa’da 6-8 Ekim ve Kerbela şehitlerini anma programı

Bursa’da 6-8 Ekim ve Kerbela şehitlerini anma programı

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Bursa’da 6-8 Ekim ve Kerbela şehitlerini programı düzenlendi.

Diyarbakır'da 2014 yılında kurban eti dağıtırken 6-7 Ekim saldırılarında PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş ile Kerbela’yı anma programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen programa yoğun katılım olduğu gözlendi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program Adem Atlı’nın sunumuyla başladı. Yunus Ulaşkı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam programda 6- 8 Ekim şehitleri ve Kerbela temalı ezgiler okundu.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Kerbela hadisesini ve 6- 8 Ekim şehitlerini anlattı.

Kerbela olayının yaşandığı zamanlarda tarihten kesitler sunan Göktaş, “Asıl cinayet Hz. Hüseyin’in şehadetinden ziyade erdemsiz, ilimsiz birinin ilmi, irfanı olmayan, edebi, hayası terbiyesi olmayan biri çıkıyor ve ‘Ben Hz. Muhammed’in (sav) yerine oturuyorum’ diyor. Bundan daha büyük bir cinayet olabilir mi? ‘Ben Müslümanların halifesi olacağım’ diyor. Hiçbir erdemi ve edebi olmayan biri. Ve tarihçiler diyor ki eğer Yezid’in askeri olmasaydı, silahı olmasaydı, çarşıda dolaşırken, sokakta dolaşırken vallahi kimse selam bile vermezdi. Asıl Müslümanların tüyleri burada diken diken olmalıdır.” diye konuştu.

6- 8 Ekim şehitlerinden de bahseden Göktaş, “Onlar şehadete oynuyorlardı. Onlar şehit olmak için yaşıyorlardı. Türkiye’de şu anda bu yiğitlerin şehadetlerinden şüphe eden bir söz duymadım. Niye? Alınlarından okunuyor, ölümlerinden okunuyor, şehadet biçiminden okunuyor. Herkes kalıbını basıyor ki vallahi bunlar şehittir.”şeklinde konuştu.

Program gösterilen sinevizyonun ardından ilahiyatçı Mehmet Koç’un yaptığı duayla birlikte sona erdi. (Sezer Özer–İLKHA)  
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.