Bursa’da Arap turiste saldırıya turizmcilerden tepki

Bursa’da Arap turiste saldırıya turizmcilerden tepki

Bursa’da meydana gelen olayda Arap turistin yemek için gittiği lokantada darp edilmesine turizmcilerden büyük tepki geldi.

Bursa Osmangazi ilçesi Cumhuriyet Caddesi’nde meydana gelen olayda Arap turistin yemek için gittiği lokantada darp edilmesine turizmcilerden büyük tepki geldi.

Turizmci Hasan Erdem, Bursa’nın turizm pastasından hak ettiği payı alması için turistlere daha hoşgörülü olmak gerektiğini söyledi.

Saldırı olayına tepki gösteren Erdem, “Çeşitli haber sitelerinde yer alan ‘Bursa'da Arap turisti hastanelik ettiler’ başlıklı haberleri üzülerek okudum. Kentimize gelen yerli ve yabancı turistler bizim doğamız, köklü tarihimiz ve güzelliklerimize olduğu kadar hoşgörülü insanımız için de Bursa'yı tercih ediyor. Bizim örf, adet ve geleneklerimizde misafire konukseverlik göstermek en başta gelir. Bursalı esnaf ve vatandaşlar olarak hepimiz birer kültür ve turizm elçisi olduğumuzu asla unutmamalıyız. Kentimize gelen misafirlerimize yapılan bu talihsiz olayı bir kez daha şiddetle kınıyorum.” dedi. 

İddiaya göre Arap turist, gittiği lokantada sipariş ettiği yemek geç gelince çalışanlarla arasında tartışma çıktı. Daha sonra lokantadan ayrılan turistin ardından giden lokanta çalışanlarının öte sokakta turisti darp ettiği ileri sürüldü. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.