Bursa'da bayanlar Hz. Haceri yâd etti

Bursa'da bayanlar Hz. Haceri yâd etti

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından Hz. Hacer'i anma ve anlama programı düzenlendi.

BURSA - Yaptığı kitlesel etkinliklerle  sıkça adından söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından, Hz. Hacer ’i (a.s) anma ve anlama  programı düzenlendi.
 

Merkez Osmangazi Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bayanlara yönelik programa konuşmacı olarak Mehmet Göktaş Hoca katıldı.

 

İlahilerin seslendirilip  Hz. Hacer ile şeytan arasında gerçekleşen diyalogu konu alan bir tiyatro gösteriminin yapıldığı programa bayanların yoğun ilgisi dikkat çekti.


Program başlangıcından  itibaren  oturacak yerin kalmamasından dolayı davetlilerin birçoğu programı sonuna kadar ayakta izledi.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program ilahilerle devam etti.

 

Eğitimci Hilal Kayalık’ın açılış konuşmasını yaptığı programda,   İlahiyatçı -Yazar Mehmet Göktaş Hoca günün anlam ve önemine dair  bir konuşma yaptı.

 

Konuşmasında Hz. İbrahim’in hayatından kesitler sunan Göktaş Hoca, Kâbe’nin inşasını ve o dönemde Hz. İbrahim’in yaptığı duayı anlattı.

 

“Allah’u Teala Hz. Hacer’i kendisine komşu edinmiştir”
Daha sonra Hz. Hacer’in hayatını ve teslimiyetini anlatan Göktaş Hoca, “ Allah’u Teala Hz. Hacer’i kendisine komşu edinmiştir. Ve şunu demiştir aslında ‘Kimse benimle Hacer arasında girmesin. Benimle Hacer arasına girenin tavafını kabul etmem.’    Onun için dikkat edin, yani Allah’u Teala Hz. Hacer’i Kabe ile beraber kabul edeceksiniz. Allah böyle bir makam vermiştir böyle bir şeref vermiştir. Bu annemiz, siyah bir köledir  ve bu ümmetin hem annesidir hem de babaannesidir.” dedi.

 

“Müslüman liderlerin, siyasilerin, tüccarların hanımları Hz. Hacer’i örnek almalı”
Hz. Hacer’in  tevazusu  ile Allah’a yaklaşmanın anlama geldiğini gösterdiğini ifade eden Göktaş Hoca, “Demek ki bir mü’min Allah’a yaklaşmak istiyorsa Kâbe’ye benzemeli. Kâbe nasıl Allah katnda muazzamsa, Hz. Hacer nasıl muazzamsa biz  de kendimize öyle yol edinmeliyiz. Ve açık konuşayım, gönül isterdi ki, Müslüman beyefendilerin, liderlerin, siyasilerin, tüccarların  eşleri,  hanımları kendilerine  Hz. Hacer annemizi örnek almalıdır.”şeklinde konuştu.

 

“Hz. Aişe’yi örnek almanızı şiddetle tavsiye ediyorum”
Bayanlara Hz. Aişe’yi de gündemlerine almalarını tavsiye eden Göktaş Hoca, “ Hz. Aişe’nin de Hz. İbrahim gibi kadr-u kıymetini bilmiyoruz. Kardeşlerim bugün şu anda Müslümanız. İslam denilen dinin mensuplarıyız. Ve bu dinin yarısından çoğu Hz. Aişe’den gelmiştir. Sadece bir rivayetçi olarak da değil, size Hz. Aişe’yi örnek almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Hataları olabilir, eksikleri de olabilir, ama inanınız ki Hz. Aişe, İslam’ın bel kemiklerinden biridir. Bugün bayanlara ait, erkeklere ait ne kadar fetva varsa, onun ağzından, onun süzgecinden geçerek günümüze kadar gelmiştir.”ifadelerine yer verdi.


"Genç bayanlara ve öğrencilere önemli tavsiyeler…
Genç bayanlara da seslenen Göktaş Hoca, özellikle genç ve okuyan bayanların kendilerine bir sembol seçmesini ve bu sembolün  de şu  anda günümüzdeki yazarlar ve televizyon programcıları gibi olmamasını önerdi. 

 

“Yazarlara, çizerlere özenmeyin”
“Hiçbir köşe yazarına, konferansçıya, televizyon programcısına örtülü   de olsa tesettürlü   de olsa velev ki İslami kesimden  de olsa, kesinlikle yazarlara, romancılara, asla imrenmeyin, onlara asla meyletmeyin. Onları kendinize asla örnek edinmeyin” diyen Göktaş Hoca, “ Biz istiyoruz ki bu ümmetin bayanlarının Bediüzzamanları, Hasan El Bennaları, olsun.”şeklinde konuştu.

 

Program yapılan duanın ardından son bulurken, Göktaş Hoca, kendisiyle resim çektirmek isteyen minik hayranlarını kırmayarak onlarla birlikte fotoğraf çektirdi. (Zeki Aras – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.